Nieuwsarchief

In de voetsporen van mijn vader…., tijd voor een nieuwe update

Het is even stil op mijn website als het om hardlopen gaat en dat heeft een reden. Deze dame kan helaas al twee maanden niet hardlopen vanwege een hardnekkige knieblessure. De oorzaak van deze blessure komt vanuit mijn rug/heup/bekken. Door disbalans hier komt er veel spanning op mijn peesplaat aan de buitenkant van mijn rechterbeen. Dit veroorzaakt de knieklachten. Gelukkig zitten mijn fysio en sportarts op dezelfde lijn qua diagnose en behandeling…….

Leuke nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen

De laatste twee maanden heb ik leuke, nieuwe contacten gelegd met diverse (sport)bedrijven en ondernemers. Dit waren inspirerende gesprekken met een leuk vervolg. Ik ben van mening dat je als ondernemer juist door middel van samenwerking met andere partijen mooie producten of diensten kunt ontwikkelen en leveren. ‘Samen kun je meer dan alleen’, denk ik altijd maar. In deze blog wil ik jullie bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn bedrijf……….

Wintersport, fit, wedstrijden en nieuw recept: appel-mascarponecake

Het was een heerlijk weekje wintersport in Oostenrijk, we zaten bij ons vaste adresje Leogang en alles was weer perfect verzorgd. We hadden het dit jaar getroffen tijdens onze wintersport met ‘kaiserwetter’. Ik heb de hele week geen wolkje in de lucht gezien. Strakblauwe lucht met een lekker zonnetje en goede sneeuw op de pistes zorgden ervoor dat alle ingrediënten aanwezig waren voor een mooi weekje. We konden lekker over de pistes racen met de ski’s en snowboard en trainen in de omgeving. Zondag start ik weer bij een wedstrijd, de Acht van Apeldoorn……..

Tijd voor een update, start 2017

Het is al een poos stil op mijn website als het gaat om mijn hardloopbelevenissen. Na de halve marathon van Breda in oktober had ik bewust een break genomen om goed te kunnen herstellen van de wedstrijden. Daarnaast ben ik lekker op vakantie geweest en wilde ik de focus wat meer op mijn bedrijf leggen. Zo nu en dan even afstand nemen en alleen trainen is goed ben ik van mening…….

Data (kook)workshops en sport- en herstelvoeding

In de komende weken organiseer ik meerdere leuke workshops voor zowel sporters als niet-sporters. Lijkt het je leuk om een keer deel te nemen aan een workshop waarbij jezelf actief aan de slag gaat met het bereiden van lekkere snacks, sportvoeding of gezonde tussendoortjes?
Daarnaast krijg je informatie mee over gezonde (sport)voeding en de recepten in de vorm van een receptenboekje……….

Happy Runner! Tilburg internationale 10 km en nieuwe uitdagingen op werkgebied

Happy runner! Internationale 10 km Tilburg Ten Miles en leuke, nieuwe doelen op werkgebied
Twee weken geleden had ik mezelf verbaasd in Oldenzaal tijdens de 10 km met een tijd van 33.52 minuten. Ik ben fit en dat geeft een heerlijk gevoel. Afgelopen weekend stond de internationale 10 km op het programma tijdens de Tilburg Ten Miles. Voor mij de eerste keer dat ik hier start. Ik had goede verhalen gehoord over het parcours dat snel is en het enthousiaste publiek. Dit wilde ik dit jaar zelf ervaren……………..

Nieuw pr 10 km, onder de 34 minuten tijdens de Boeskoolloop

De zomer in met een pr en de zomer uitkomen met een mooie pr van onder de 34 minuten!
Na een geslaagde wedstrijd in De Lutte ben ik vertrokken richting Oostenrijk. Lekker vakantie vieren en trainen was het plan. Met mijn gebroken rib ging het goed, inmiddels was de oorzaak bekend waardoor het zo onverwachts kon gebeuren. Met heel veel zin en lekker zomerweer in het vooruitzicht vertrokken we richting Oostenrijk. We hadden een mooi appartement bij Zell am See, in onze favoriete regio………

Lekker de zomer in met een dik pr op de 10 km tijdens de Dorpsloop in de Lutte

Tsja… en dan breek je opeens drie weken geleden een rib met een lullige beweging. Hierdoor was het even rustig op de site en met het lopen van wedstrijden. Ik was net lekker aan het trainen en de rust was teruggekeerd na een rumoerige periode. Helaas gooide mijn rib roet in het eten. Trainingen moesten de afgelopen weken aangepast worden, de Stadsloop in Appingedam afgezegd worden en er volgden onderzoeken hoe het kon gebeuren dat mijn rib op een simpele manier brak. Ik had juni iets anders voorgesteld. Met de goede begeleiding en steun van onder andere Erwin, mijn trainer Honoré Hoedt en fysio Edwin Textor verliep het herstel voorspoedig………………

Beter presteren met eiwitshakes of andere eiwitrijke producten?

Dit is een heel ander berichtje dan jullie van mij gewend zijn. Overigens gaat het heel goed met me! Ik train lekker, voel me topfit en dat geven mijn laatste bloeduitslagen ook aan.
De aanleiding voor deze blog is simpel. Ik kreeg een aantal eiwitpoeders thuis gestuurd en het leek me leuk om ermee te experimenteren in de keuken. Ik ben gaan bakken en zo ontstond het recept voor eiwitrijke muesli-Nutella-muffins met eiwitpoeder. Dit recept kunnen jullie teruglezen op mijn receptenpagina onder het kopje ‘tussendoortjes en snacks’……………..

Een rumoerige periode afgesloten met dik pr op de 5 km

Het is alweer een dikke maand geleden dat ik op mijn website een stukje geschreven heb over mijn hardloopbelevenissen. Het was absoluut geen rustige maand. Na Berlijn was ik goed hersteld. Wow, wat was dat een gaaf weekend! Het harde trainen werd hier mooi beloond met een dik pr op de halve marathon……

Tijdens 42,195 km kan er heel wat gebeuren

- Mariska Dute -