Door middel van deze blogpost wil ik jullie iets meer laten zien wat ik zoal doe als ik een individuele sporter begeleid en wat ik kan aanbieden. Tevens vertelt Ivo, de sporter die ik als voorbeeld heb genomen, hoe hij de begeleiding ervaren heeft.

Het is super leuk om een begeleidingstraject te beëindigen met positieve resultaten. Een tevreden atleet die mooie prestaties heeft geleverd, daar doe ik het voor. Maar ook geweldig om te zien is een cliënt die verminderde of geen gezondheidsklachten meer heeft. Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van mensen en voor mij is een belangrijk uitgangspunt dat iedere cliënt uniek is. Iedereen heeft een andere uitgangspositie en doelen die hij/zij wil bereiken. Dit maakt het werken met mensen zo leuk. Iedereen is anders, hierdoor heb ik gevarieerde gesprekken en elk advies dat ik uitwerk is weer anders. Het kan voorkomen dat ik alleen sporters adviezen geef over (plantaardige) voeding, maar ook een combinatie met beweegadviezen is mogelijk. Daarnaast begeleid ik ook cliënten die van eetpatroon willen switchen, denk aan een vegetariër die nu veganistisch wil gaan eten.

Ivo heb ik eerst begeleid op het gebied van gezonde (sport)voeding en vervolgens ben ik met hem de uitdaging aangegaan om zijn hardloopprestaties te verbeteren. Zijn hart ligt bij de marathon en op deze klassieke afstand moest het gebeuren. Hier wilde hij presteren.
Zo gezegd, zo gedaan, een jaar lang heb ik met Ivo samengewerkt naar twee marathons. Tussendoor heb ik Ivo zo ver gekregen om zich ook te richten op kortere afstanden om o.a. sneller te worden.
Ivo was qua voeding een makkelijke sporter, hij stond overal open voor. Als de adviezen maar zijn prestaties kunnen verbeteren en in te passen zijn in zijn leefstijl dan was het al snel goed. We zaten op één lijn wat betreft de mening over gezonde voeding. Alles uit normale voedingsmiddelen en waar nodig kon sportvoeding een ondersteuning zijn.
Op het trainingsvlak had ik soms flink wat overtuigingskracht nodig. Hij was enthousiast, wil graag en soms iets te graag. Mijn rol op dit vlak was vooral afremmen en overtuigen dat soms rust ook goed is. Ik heb niet snel gehoord dat een training niet goed was of te zwaar. Hij volgde netjes de adviezen op en als het eens niet paste dan was een kort overlegmomentje daar om een training aan te passen of wat te schuiven. Ik denk dat de prestaties hebben laten zien dat het werkte. Twee dikke pr’s op de marathon en een verbetering van alle pr’s op andere afstanden was het resultaat na een jaar samenwerken.
Het was leuk om in één traject zowel voedingsadviezen als trainingsadviezen te combineren. 

Ivo over zijn ervaringen met mij:
Ik heb Mariska leren kennen omdat ik op zoek was naar voedingsadvies dat mijn sport prestaties ondersteunde. Er is tegenwoordig een overvloed aan voedingsinformatie beschikbaar, maar hoe bepaal je welke informatie bij jouw individuele situatie past? Door onze goede persoonlijke klik zijn we intensiever gaan samenwerken en heeft Mariska mij ook op het gebied van training een jaar lang begeleid. Dat totaalpakket heeft geleid tot een gezonde leef- en trainingsstijl waarmee ik menig kilo verloren ben, sterker geworden ben en al PR’s aangescherpt heb. 

 

Mariska weet vanuit haar vak alles over voeding en combineert dat met haar ervaring als atleet. Daarmee is ze in staat om iedere sporter te voorzien van fundamenteel advies op maat. Ze is bevlogen, combineert een luisterend oor met analytisch vermogen en gebruikt die competenties om je als sporter naar een hoger niveau te tillen. Ik kan het elke ambitieuze sporter aanbevelen.
Mocht je ook interesse hebben in een begeleidingstraject bij mij, informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden door contact op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld via het informatieformulier op de website. Je mag mij ook altijd mailen of bellen als je meer wilt weten, ik ben te bereiken via info@mariskadute.nl of 06-10011230.