10 Kilometer Tilburg Ten Miles september 2018
Het was volop zomer in Nederland de laatste maanden. Helaas niet altijd even fijn om te trainen. Ik ben niet een fan van warm weer als het gaat om trainen. Deze dame had één gelukje, precies op het moment dat het in Nederland bloedheet was zat ik lekker in de bergen! Daar is de warmte beter uit te houden en koelt het meer af. Ook deze zomer zat ik weer drie weken in Oostenrijk met Erwin. Het was een heerlijke tijd samen. Lekker trainen, genieten van de natuur, het land en alles! Dit is voor mij de ideale plek om te ontspannen, te genieten van elkaar en lekker te trainen. Lekker alles in Nederland achter laten en even weg zeg ik altijd maar! Mijn topper heb ik daar begeleid naar zijn mooie race, de Trizell triatlon. Terug in Nederland was het weer de beurt aan mij. 2 September stond de 10 km in Tilburg op het menu!

Qua trainen is er nog niet veel veranderd. De wielrenfiets is de laatste weken veel gebruikt in combinatie met hardlopen. Dit bevalt me goed. De zaterdagochtend is bij mooi weer nu onze wielrenochtend. Samen lekker op pad voor een mooie toertocht als er geen wedstrijd gepland is. De afwisseling tussen het hardlopen en wielrennen bevalt me goed. Voor mijzelf heb ik nu een ideale trainingsweek gecreëerd met hardlopen, wielrennen/RPM, bodypump en bodycombat.

De laatste wedstrijd was voor de zomer, 2x een 5 km. Tilburg had ik gepland als openingswedstrijd voor het najaar. Een lekker weekendje weg in combinatie met een mooie wedstrijd is iets om naar uit te kijken. De sfeer is altijd gezellig in Tilburg en leuk om weer contact te hebben met de andere lopers. Het was lekker weer, iets te warm op de wedstrijddag, en heel relax allemaal. Dit resulteerde ook in geen darmklachten en een ideale voorbereiding. Helaas had ik knieklachten over gehouden aan het vele trainen in de heuvels. De laatste week ging goed en dat gaf een positief gevoel.

Ik had zin om te lopen. Genieten van de sfeer en dat ik er weer sta, aan de start van een mooie internationale wedstrijd. Onbevangen ben ik erin gevlogen, ik heb niets te verliezen en we zien wel hoe mijn knie het houdt. De eerste kilometers gingen hard. Ik heb de snelle dames lekker laten lopen en samen met Karen had ik een fijn tempo. Niet op tijd gelopen, niet teveel op de klok gekeken en gewoon lopen en genieten. Ik zie wel hoe lang ik het tempo volhoud was het enige wat ik dacht.

Na 5 km stond de klok op 17.35 min, mijn snelste 5 km dit seizoen sinds de knieblessure. Dat gaf een kick en motiveerde om lekker door te gaan. Ik begon langzaam te denken aan een tijd ruim onder de 36 minuten. Vooraf had ik 36 minuten laag in gedachten.
Alleen tijdens het beklimmen van wat kleine heuveltjes in de vorm van viaducten en klinkers voelde ik de knie. Verder ging het goed, ondanks een volle darm door een akkefietje vooraf op het toilet. Een aantal dames hadden niet het geduld om even te wachten en het begrip op te brengen dat je met een darmprobleem soms wat langer op de wc zit. Jammer, maar ik dacht maar één ding en dat was dat dit mij niet uit het veld ging slaan!

Uiteindelijk werd ik 6e Nederlandse en 15e overall internationaal. Heel blij ben ik hiermee! Dit smaakt naar meer. Ik heb lekker gelopen en vooral genoten. Na afloop lekker op het terras deze middag afgesloten met Erwin en Kim Dillen. Kortom, het was een geslaagd weekend!