Ik loop weer hard!
Zo dat is lang geleden dat ik iets gepost heb omtrent mijn sportieve leventje zie ik nu. Tijd om jullie weer eens bij te praten lijkt me zo.
De afgelopen weken heb ik niet stil gezeten. Niet op het vlak van mijn eigen bedrijf, maar ook op sportief gebied heb ik stappen gezet. Ik heb het hardlopen weer kunnen toevoegen aan mijn dagelijkse trainingsschema! Daar ben ik heel blij mee! Uiteindelijk blijf ik toch een loper, hoe leuk ik het wielrennen inmiddels ook vind.

Velen die mij volgen weten dat ik sinds maart kamp met een hardnekkige knieblessure. De afgelopen maanden heb ik van alles geprobeerd, maar helaas sneller hiervan hardlopen deed ik niet. Ik wist dat ik geduld moest hebben en dat blijkt nu wel weer. Alleen deze dame heeft dat helaas niet. Het liefst doe ik dingen nog eerder gisteren dan vandaag J.
De oorzaak van deze blessure komt vanuit mijn rug/heup/bekken. Door disbalans hier komt er veel spanning op mijn peesplaat aan de buitenkant van mijn rechterbeen. Dit veroorzaakt de knieklachten. Daarnaast vinden mijn darmen het leuk om roet in het eten te gooien wat het herstel ook niet bevorderd. Aan de buitenkant is niets te zien, maar inwendig speelt dit dagelijks op en heb ik hier helaas veel hinder van.

Het is nog lang niet wat het geweest is, maar ik loop weer hard en daar gaat het mij persoonlijk om. Wedstrijden, sneller worden, nieuwe uitdagingen zoeken in het hardlopen doe ik nog niet. Ik houd me hier nog niet mee bezig. Ik geniet ervan dat ik weer de schoentjes kan aantrekken en een rondje kan maken. Ik loop inmiddels 8 km zonder klachten en op 14 km/u is ook al geen probleem meer. Net als kleine heuveltjes op en af. Elke week breid ik het hardlopen uit. Alles met hele kleine stapjes, want elke kilometer die ik nu maak vind ik heerlijk! Ik merk nu hoe leuk ik het lopen vind. Ik zou graag weer lekker ’s morgens vroeg de deur uit willen stappen. Een mooi rondje door het bos willen maken zonder na te denken over tijd, afstand en een knie die mogelijk op kan gaan spelen. Dat is mijn doel voorlopig.

Voor nu vermaak ik me nog prima in het fitnesscentrum met afwisselende trainingen. Door de blessure heb ik bodystep weer opgepakt, daag ik mezelf uit met bodypump en het wielrennen.
Ik vind het een kick om te zien dat de fietstrainingen ook zijn vruchten beginnen af te werpen en ik sneller word op de fiets. Voor de zomer heb ik een mooi doel om evt. de Grossglockner op te fietsen als mijn knie en het weer het toelaten. Ik vermaak me in ieder geval wel met alternatief trainen.

Verder heb ik mijn eigen bedrijf nog en de Intratuin waar ik met veel plezier werk en wat allemaal lekker draait. Door de knieblessure kan ik veel tijd besteden hieraan en heb ik mooie projecten gedaan de afgelopen maanden. Van het verzorgen van een high tea, individuele sporters en cliënten begeleiden met uiteenlopende vraagstukken tot werknemers aan het bewegen krijgen. Lekker divers allemaal.