Kick-off 2019
A happy new year! Dat het voor jullie allemaal een mooi, sportief en vooral gezond 2019 mag worden! Ik ben zelf letterlijk 2019 hardlopend ingegaan. Momenteel verblijf ik nog in München en vandaag, nieuwjaarsdag, ben ik de dag goed begonnen met een duurloop door de stad! Zeker een aanrader voor een stedentrip! Ik was in ieder geval niet de enige hardloper die ’s morgens vroeg 2019 zo inging. Tijdens mijn ronde ik heb veel hardlopers mogen begroeten. Dat vind ik altijd leuk aan hardlopers onder elkaar. Je kent elkaar niet, maar een gebaar, een woordje naar elkaar is zo gemaakt.

De jaarwisseling is voor velen een periode van terugblikken en vooruitkijken. Nieuwe doelen stellen en vol energie het nieuwe jaar starten. Zelf heb ik hierbij gemengde gevoelens en vind het onzin om rond januari te starten met nieuwe doelen. Wat mij betreft kan dit elke dag! Dat zeg ik ook altijd tegen mijn sporters en cliënten die ik begeleid. Als je iets wil, pak het op en maak een plan! Ongeacht de datum van het jaar! Ik kan heel kort zijn dat ik momenteel ook geen nieuwe doelen voor mezelf gesteld heb. Ik schrijf deze blog om een korte update te geven. Inmiddels zijn er weer wat maandjes verstreken nadat ik mijn laatste wedstrijd gelopen heb en het één en ander aan nieuws naar buiten heb gebracht.

Zakelijk
Qua werk kan ik heel kort zijn dat 2018 een super jaar was! Voor mijn gevoel staat mijn bedrijf nu echt zoals ik in gedachten had toen ik in 2016 startte. Tuurlijk, ik droom nog altijd verder en hoop nog meer te groeien. Als ondernemer moet je nooit stilstaan vind ik. Altijd verder kijken waar mogelijkheden liggen voor nieuwe opdrachten. Dat heeft ook geresulteerd in mijn nieuwste aanwinst, een verjaardagskalender met 12 lekkere recepten voor verjaardagen, feestelijke gelegenheden of zomaar tussendoor. Dit idee kwam spontaan in mij op tijdens de zomervakantie in Oostenrijk en inmiddels is de kalender te koop.
Ik heb momenteel leuke opdrachtgevers waar ik fijn mee samenwerk en deze samenwerking wil ik graag voortzetten. Ik heb in 2018 diverse sporters en cliënten mogen begeleiden naar hun doelen en toffe workshops mogen organiseren voor IVVO, Step One, Teff Inside en i.s.m. Hoveniersbedrijf Bloemendal. Dat hoop ik allemaal voort te kunnen zetten. Daarnaast ben ik voor de NCOI weer in de rol van docent gekropen en dat vind ik erg leuk om te doen. Even wat anders en het blijft heel leuk om studenten te begeleiden in hun leerproces.
Helaas heb ik afscheid genomen van mijn werk bij de Intratuin als ‘kookster’ bij Aan de Dis. Het werd teveel en er moesten keuzes gemaakt worden. Hoe leuk ik dit ook vond, maar het is beter en ervaar nu iets meer rust. Mijn darmprobleem blijft nog aanwezig en op een gegeven moment kon ik merken dat het vele werken iets te veel werd.

Waar ik persoonlijk heel blij van werd in 2018 is mijn werk voor Innopastry (producent van o.a. Bouwsteentjes en Easy-to-Eat). Ik ben hier in januari 2018 gestart als projectadviseur – diëtist. De samenwerking blijft en hier ben ik erg blij mee. Productontwikkeling voor mensen met ondervoeding en/of kauw- en slikproblemen blijf ik zo waardevol werk vinden. Daarnaast verzorg ik voor hen social media, de communicatie naar buiten toe, pr, marketing en alles wat erbij komt kijken om kwalitatief goede producten te ontwikkelen. Kortom, lekker afwisselend werk en dat houdt mij scherp en daar houd ik van!
Ik hoor geregeld dat men denkt dat ik voor hen alleen werk. Dat is niet het geval, ik blijf voor mezelf werken en mocht je interesse hebben in begeleiding op het gebied van voeding of interesse in een leuke workshop dan kan ik je hierbij zeker helpen. Ik denk en help graag!

Sportief 2018
Na een langdurige knieblessure loop ik inmiddels alweer een jaartje! Ik ben rustig aan opgestart en kan inmiddels melden dat de blessure helemaal weg is. Het is heerlijk om weer de deur uit te stappen voor mooie trainingen door het bos of wedstrijden. Sinds eind maart heb ik de wedstrijdschoenen ook weer uit de kast getrokken. Dit jaar heb ik mooie wedstrijden mogen lopen en mezelf verrast met de tijden. Ik train niet meer zoals voorheen. De focus heb ik verlegd op lekker sporten en niet meer alleen hardlopen. Alles op gevoel en wat het lichaam aankan, want tsja…mijn darmprobleem is het struikelblok nog steeds en bekijk hierdoor per dag wat ik doe. Dit bevalt me heel goed! De tijden liegen er ook niet om en als ik weer 35-ers kan lopen op de 10km en wedstrijden win dan ben ik heel tevreden voor nu!

Voor mij is het belangrijk om lekker afwisselend te trainen, daar reageert mijn lijf goed op en ik vind ook te veel leuk. Zo ben ik helemaal verknocht aan het wielrennen. Bij lekker weer buiten en anders vermaak ik me prima op de tacx. Daarnaast blijf ik de Les Mills lessen Bodypump, Bodycombat en Body Attack geweldig vinden om te doen.
Deze variatie blijf ik voortzetten en wil mezelf blijven verbeteren, kijken waar de grens in 2019 ligt qua tijden. Wat betreft de wedstrijden vind ik de afstanden tussen 5-15 km mooi, dit geeft weinig hinder met mijn darmen en hier voel ik me goed bij. Voor 2019 zijn in ieder geval de eerste wedstrijden alweer ingepland. Verder ga ik lekker samen lopen en fietsen met mijn partner Erwin. Hij heeft een mooi doel, de 70.3 Ironman in ons favoriete stadje Zell am See (Oostenrijk). Ik wil hem hierbij zo goed mogelijk ondersteunen, dat ben ik ook wel verplicht na al die jaren dat hij mijn steun en toeverlaat was.

Dankwoord
De mensen die naast mij staan hebben het niet altijd makkelijk gehad. Ik blijf een ongeleid projectiel af en toe en vlieg overal op af. Als ik iets wil, of dit nu een nieuwe opdracht is of een wedstrijd dan zet ik mij hier voor de volle 200% voor in! Dat kan nog wel eens ten koste gaan van andere dingen, denk aan sociale activiteiten. Ik wil iedereen bedanken voor de hulp, steun en zorg zodat ik mijn werkzaamheden kon uitvoeren en mijn sportieve doelen kon behalen. Zeker ook Saucony, mijn sponsor die mij ook afgelopen jaar weer ondersteund heeft.
Op naar een gelukkig, gezond en mooi sportief jaar!