Nieuwe ontwikkelingen, (spontane) 5 km wedstrijden en weer op het podium
Het is volop zomer in Nederland en dat is niet mijn favoriete jaargetijde als het gaat om het hardlopen van wedstrijden. Ik presteer beter bij koelere jaargetijden. Dit betekent niet dat ik niet geniet van de vroege ochtendtrainingen bij een opkomend zonnetje. Ik heb het geluk dat ik als ochtendmens vroeg uit de veren ben. Wielrennen vind ik bij de warme, zomerse temperaturen juist wel erg prettig. Ik heb de afgelopen weken de racefiets weer van stal gehaald. Na mijn eerste buitenritten in Oostenrijk tijdens de meivakantie kon ik mij in Nederland ook weer motiveren voor mooie ritjes. Ik ben een echte loper en doe dat veel liever. De wielrenfiets stond nog net niet onder het stof! Nu de vakantietijd eraan komt en we straks weer richting Oostenrijk gaan weet ik zeker dat ik lekker ga afwisselen tussen het hardlopen en wielrennen. In de bergen vermaak ik me net zo graag op de fiets dan met de schoentjes aan.

Het werd tijd om weer een blogje te schrijven. Helaas door drukte is dit het eerste wat erbij inschiet. Ik heb niet te klagen, het loopt lekker door met mijn bedrijf. Hier ben ik heel blij mee! Ik heb het idee dat alles op zijn plekje valt. Lekker afwisselend ben ik aa

n het werk. Zo ben ik op het ene moment sporters aan het begeleiden. De dag erna sta ik weer in de bakkerij nieuwe producten te ontwikkelen en testen voor Innopastry om vervolgens voor sporters of werknemers op de werkvloer (kook)workshops te geven gericht op vitaliteit of gezonde snacks. Heerlijk om zo te kunnen werken.
Ik vind het werken voor Innopastry echt heel waardevol en ben blij dat dit op mijn pad is gekomen eind vorig jaar. Voor mensen die ziek zijn wat kunnen betekenen in combinatie met de uitdaging van de commerciële wereld en nieuwe producten ontwikkelen vind ik erg leuk.
Helaas heb ik ervoor gekozen om te stoppen met het geven van demonstraties bij ‘Aan de Dis’ bij Intratuin in Lochem. Het werd iets teveel en wat meer ruimte om in de weekenden weer wedstrijden te lopen is ook wel lekker. Ik heb hier bijna 2 jaar met veel plezier in de pannen staan roeren en mensen geïnspireerd. Het voelde absoluut niet als werk. Het was meer een hobby, omdat ik graag in de keuken in de weer ben.

Tussen de bedrijven door heb ik nog twee keer een 5 km wedstrijd gelopen.De Quintusloop in Hengelo (Gld.) was gepland. Ik was benieuwd hoe het me zou vergaan op een korte afstand. Nu is dit nooit mijn specialiteit geweest, ik liep de 5 km altijd omdat het goed is voor je snelheid. 5 Kilometer lang rossen zeg ik altijd maar. Ik ben meer een dieseltje wat op gang moet komen en dat kan niet bij een 5 km als je een goede tijd neer wilt zetten.
Voor nu heb ik deze wedstrijden gelopen om sneller te worden. Ik train alleen en ben van mening dat je in een wedstrijd net wat dieper gaat, harder loopt. Daarnaast is het ook gewoon leuk om wedstrijden te lopen. Nog een voordeel, als het erg warm is dan is een kortere afstand prettiger lopen.

De Quintusloop ging niet zoals ik bedacht had. Ik zou heel graag richting de 17.30 minuten willen lopen, maar het werd 17.50 min op onverhard parcours. Ik was er niet heel blij mee. Overigens wel een mooie 1e plaats en 3e overall in het hele veld. Ik had last van mijn darmen, mijn rug is de laatste weken een spelbreker en het was grotendeels onverhard met veel bochten. Maar ik houd niet van excuses, ik wilde gewoon sneller! Dat zeg ik eerlijk. Ik heb nog niet mijn oude snelheid en zeker niet op de kortere afstanden. Dat merk ik ook in trainingen. Langere tempoblokken zijn geen probleem. Kan een relatief hoog tempo lang volhouden, maar de echte explosiviteit mist nog. Nu train ik hier ook niet gericht op en loop hooguit 4x in de week. Ik vind teveel te leuk en wil blijven afwisselen qua sporten.

De tweede 5 km werd een spontane wedstrijd tijdens de Cityrun in Zutphen op 10 juni. Hier lag een mooie uitdaging om het parcoursrecord aan te scherpen. Daarnaast wilde ik revanche nemen op de wedstrijd van een week ervoor. De hele week er naartoe nog last van mijn rug en darmen, het was warm, maar toch spontaan een dag ervoor besloten om te gaan.
Ik had zoveel zin, veel bekenden ook en het kon me niet schelen dat ik geen goede week had. Onbevangen ben ik erin gevlogen, misschien iets te hard, want liep de eerste kilometers overall 1e. Uiteindelijk werd ik 1e dame en 4e overall. Het was warm en ondanks dat toch lekker gelopen. Ik heb mezelf kunnen verbeteren t.o.v. een week eerder en een mooi parcoursrecord gelopen van 17.40 min. Maar het belangrijkste was toch het plezier, de lol die ik erin heb. Ik geniet echt weer volop van het hardlopen.

Heb je na het lezen van dit blogje ook interesse in mijn aanbod of ben je nieuwsgierig of ik iets voor je kan betekenen? Vrijblijvend contact opnemen kan altijd!