Eiwitrijke muesli-Nutellamuffins (V, F, E)

Dit is geen alledaags recept van mij. Het bijzondere aan deze muffins is dat ik eiwitpoeder heb toegevoegd. De aanleiding voor dit recept is simpel. Ik kreeg een aantal eiwitpoeders thuis gestuurd en het leek me leuk om ermee te experimenteren in de keuken. Ik ben gaan bakken en zo ontstond het recept voor deze eiwitrijke muesli-Nutella-muffins met eiwitpoeder. Zelf gebruik ik geen eiwitshakes of andere eiwitrijke sportvoeding. Ik ben ervan overtuigd dat je prima kunt presteren zonder het gebruik van dit soort producten. Ik wil erbij vermelden dat ik het hier heb over gezonde volwassen sporters. Probeer na het leveren van een inspanning een maaltijd te plannen, denk bijvoorbeeld aan de lunch of een warme maaltijd. Hierdoor krijg je gemakkelijk de benodigde hoeveelheid van 20-30 gram eiwit binnen wat optimaal is voor een goed herstel. Deze muffins bevatten ruim 6,5 gram eiwit per stuk.

Benodigdheden voor 10 muffins (ca. 50 gram per stuk):
200 ml (soja)melk
125 g ongezoete vruchtenmuesli met noten
50 g kokosmeel
30 g hazelnoot-Nutella proteïnepoeder
15 g Nutella
6 g bakpoeder
6 g baking soda
1 ei
1 banaan
1 tl cacaopoeder
1 tl citroensap
gedroogd fruit of noten voor de garnering

10 muffinvormen
keukenmachine of blender

Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een muffinbakblik in met boter of olie en bestuif deze met bloem of meel.
Snijd de banaan in stukjes en prak deze fijn. Verwarm de Nutella met de helft van de melk. Mix de banaan samen met de melk en het Nutellamengsel. Voeg alle overige ingrediënten toe aan het mengsel. Mix alles goed door elkaar en maak van alles samen één beslag. Het beslag mag wat ‘nat’ aanvoelen. Verdeel het beslag met een lepel over de muffinvormen.
Verdeel de noten of gedroogd fruit over de muffins ter decoratie.
Bak de muffins in circa 25 minuten gaar in de oven. Controleer of de muffins gaar zijn door met een satéprikker in de muffins te prikken. Er mag geen beslag meer aan het satéstokje zitten. Laat de muffins 15-20 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Laat vervolgens de muffins verder afkoelen. Je kunt de eiwitrijke muffins invriezen of een dag luchtdicht verpakt bewaren.

Wil je de muffins iets zoeter hebben dan kun je 3-4 dadels of 30 gram rozijnen toevoegen.

Eén muffin bevat 6,7 gram eiwit en weegt circa 50 gram*.

*De hoeveelheid eiwit kan variëren als je andere producten gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld amandelmelk dan zal de hoeveelheid eiwit lager uitvallen. Ik heb muesli gebruikt die 11 g eiwit per 100 gram bevat.