Koffiepannenkoeken met fruit en kwark (V, E, F)

Ik mag graag variëren met mijn lunchgerechten. Door mijn FODMAP-dieet eet ik niet standaard brood elke dag. Ik vind het juist leuk om te variëren en van alles uit te proberen. Als ik de tijd heb mag ik graag uitpakken tijdens mijn lunch. Ik bak dan pannenkoekjes, maak iets met fruit, yoghurt, havermout, quinoa of hüttenkäse. Mijn lunch eet ik geregeld na een training, dan vind ik het belangrijk dat het voldoende eiwit levert voor het herstel. Deze pannenkoeken zijn een perfect herstelmaaltje na een training. Ik heb er een koffie smaak aan gegeven, omdat ik dol ben op koffie en graag mag variëren op bekende smaken van bestaande gerechten. Na de koffie havermout die ik geregeld eet, leek mij dit een ander lekker gerecht. Ik ben nog voorzichtig geweest met 1 tl espressopoeder, wil je een sterkere smaak dan kan je iets meer toevoegen. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde, wil je een iets minder sterkere smaak dan voeg je minder poeder toe. Eiwithoeveelheid is 30 gram als je kwark en fruit erbij serveert.

Benodigdheden voor 2 pannenkoeken:
50 ml (lactosevrije) melk
2 eieren
1 tl oplos espressokoffie
20 g havermout
4 el havermeel vloeibare margarine om in te bakken
Beleg: 100 g fruit naar eigen keuze
2 el kwark

Bereiding

Klop de eieren los en meng hierdoor het havermeel, havermout, melk en oplos espressokoffie. Mix alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat het een glad beslag is. Vervolgens bak je hier pannenkoeken van. Je kunt het garneren met fruit, stroop, jam, notenpasta of chocolade, net wat je lekker vindt. Ik heb er een herstelmaaltijd van gemaakt en kwark en fruit toegevoegd. Een andere mogelijkheid is om rozijnen of ananas mee te bakken.