Witte Chocoladelikeur ijskoffie (V, GL)

Net terug na weer een heerlijke vakantie in Oostenrijk. Dit is voor mij de plek waar ik lekker tot rust kom en geniet. Ook nu weer heb ik volop inspiratie opgedaan voor lekkere, nieuwe recepten.
Nu het zomer is, al lijkt dit buiten niet het geval, is een lekkere ijskoffie nooit verkeerd als je het mij vraagt. Als coffeelover ben ik gek op allerlei soorten koffievarianten. Als je ooit in Oostenrijk bent geweest dan zijn de bekende ‘Mozartkögeln’ je vast niet ontgaan. Naast deze lekkere bonbons is er ook Mozartlikeur te verkrijgen. Er is likeur In de smaken witte chocolade, puur en ‘cream’ chocolade. Naast koffie lust ik graag chocolade en dit kon ik niet laten liggen. Deze likeur is lekker om zo te drinken, over desserts als ijs of pudding, maar ook heel erg lekker in een ijskoud drank zoals in de variant die ik voor jullie ontwikkeld heb.

Benodigdheden voor 1 portie:
6 ijsblokjes
2 espresso’s
1,5 el witte chocoladelikeur (bijv. Mozart likeur)
1 el kokos(-amandel)melk (bijv. AH of Alpro)
optioneel: geraspte of stukjes witte chocolade

1 longdrink glas of ander hoog glas

Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar.
Hak of rasp de witte chocolade als je dit toevoegt. Bereid de espresso.
Doe de koffie met de kokos(-amandel)melk in een glas. Voeg de likeur toe en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de ijsblokjes toe. Strooi de gehakte of geraspte witte chocolade erover.
Zet het nog in de koelkast of geniet gelijk van je ijskoffie.

Je kunt deze ijskoffie ook maken met andere soorten (chocolade)likeur.