Witte chocoladetaart met een crunchy taartbodem (GL)

Wie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje? Dit recept is ideaal voor de thuisbakker of iedereen die van bakken houdt, maar geen ingewikkelde recepturen wil. Chocolade en fruit met een crunchy taartbodem klinkt lekker toch? Ik heb voor jullie een plaattaart in de aanbieding met een crunchy koekbodem van onder andere geroosterde hazelnoten, havermout, koekkruiden en 100% pure noten- of pindakaas. De taartbodem wordt afgedekt met een zachte, romige witte chocoladevulling en laat je inspiratie los op de garnering. Denk aan frambozen, decoratiechocolade en slagroom. Ook lekker is ander rood fruit of denk in de herfst en winter aan vijgen en manderijnen.
Ik zou zeggen wacht niet langer en duik de keuken in, des te sneller kun je genieten van deze heerlijke taart. Enige nadeel is dat het een aantal uren moet opstijven voordat je ervan kan smikkelen.

Benodigdheden voor 1 taart:
Bodem:
175 g havermout
80 g geroosterde hazelnoten
50 g 100% pindakaas of notenpasta
50 g kokosolie
50 ml kokosdrink
2 el koekkruiden
1 el ahornsiroop

Vulling:

200 g slagroom
175 g kwark met kokossmaak
130 g witte chocolade
125 ml kokosdrink
3 blaadjes gelatine
1 el vanillepasta (Dr. Oetker)
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klop-fix

Topping:

Verse frambozen, decoratiechocolade en slagroom

lage vlaai- of quichevorm bedekt met bakpapier
keukenmachine of blender

Bereiding
Bedek de bakvorm met bakpapier. Vet de bakvorm in met een beetje olie of vloeibare margarine. Hierdoor blijft het bakpapier goed liggen.
Maal de havermout fijn en de geroosterde hazelnoten in kleine stukjes. Smelt de kokosolie in een pannetje samen met de kokosdrink, pindakaas en ahornsiroop.
Meng de gemalen havermout met de gemalen hazelnoten en koekkruiden.
Zodra de kokosolie gesmolten is kun je de droge ingrediënten mengen met het kokosolie-melkmengsel. Maak van dit alles één geheel.
Het deeg mag gerust plakkerig aanvoelen. Voelt het te droog aan dan kun je nog iets kokosdrink toevoegen. Zodra je alles gemengd hebt kun je het deeg in de taartvorm scheppen.
Druk dit goed aan, zodat er een stevige plaatkoek ontstaat. Dit kan met een bolle kant van de lepel of eventueel met de handen. Zet de taartbodem in de koelkast.

Vervolgens kun je verder gaan met de vulling.
Klop de slagroom op met 1 zakje vanillesuiker en klop-fix. Houd ca. ¼ deel (50 g) apart voor de garnering.
Breek de witte chocolade in stukjes. Week de gelatine 5-10 minuten in koud water.
Ondertussen kun je de kwark mengen met de vanillepasta en 150 g slagroom.
Smelt de witte chocolade in een steelpannetje samen met de kokosdrink. Zodra de witte chocolade gesmolten is kun je de gelatine toevoegen. Let op dat het mengsel niet kookt, want dan krijgt de gelatine een afwijkende smaak.
Maak vervolgens een samenhangend geheel van dit mengsel met de slagroom-kwarkvulling.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
Zet de bakvorm minimaal 2 uur in de diepvries of 4-5 uur in de koelkast om het stevig te laten worden. Hierdoor kun je de taart beter in kleine gebakjes snijden.

Voor het garneren kun je deze lekkere witte chocoladetaart versieren met frambozen, slagroom en chocolade. De taart is 1-2 dagen houdbaar in de koeling.