Na een leuk, maar druk beursweekje stond de Stevensloop op de planning op 17 maart. Voorafgaand aan deze wedstrijd had ik een paar heerlijke dagen in een leuk huisje in Beek. Lekker in de natuur en prima plek om me voor te bereiden en bij te komen van een drukke week. Vrijdag heb ik nog een mooie ronde gelopen over het Zevenheuvelenparcours. Dit blijft een favoriete route van mij.
De Stevensloop stond al geruime tijd op mijn verlanglijstje, maar elk jaar was er iets waardoor ik niet aan de start kon staan. Jarenlang heb ik wekelijks heen en weer gereisd naar Nijmegen, eerst als student en later als docent naar de Hogeschool. De Waalbrug en de rivier met zijn oevers die elk jaargetijde weer anders zijn ken ik maar al te goed. Het leek me leuk om zelf weer eens langs de oevers te banjeren van de Waal.

De laatste weken was het qua trainen een beetje passen en meten door werk, darmen die onrustig waren en thuis was het ook niet bepaald relax. Kwam er nog een lies bij die af en toe van zich liet horen en het feestje was compleet. Ik heb per dag bekeken wat ik kon doen en wat goed voelde voor mijn lijf. Dit resulteerde in gevarieerde trainingen. Helaas moest ik de Acht van Apeldoorn door een blessure afmelden. Januari was een goede trainingsmaand en ik keek daarom ook uit naar Apeldoorn. Helaas moest ik even verstandig zijn en heb ervoor gekozen om geen risico’s te nemen.

Onbevangen ben ik de wedstrijd gestart. Bewust niet te hard van stapel in verband met de tegenwind aan het begin van de wedstrijd. Natuurlijk kwam deze dame weer alleen te lopen en vol in de wind, niet erg handig. Ik heb mijn eigen race gelopen. De eerste kilometers twee dames voor mij bewust laten gaan. Dit is uiteindelijk een verstandige keuze geweest, want rond kilometer 7 kon ik rustig naar de tweede dame toe lopen en had ik haar uiteindelijk te pakken. Vanaf toen dacht ik alleen maar ‘door lopen en die 2e plek vasthouden, niet meer uit handen geven’. Dit is gelukt en ik ben heel blij met een tweede plaats achter Miranda Boonstra. Met een tijd van 36.26 minuten ben ik tevreden. Ik ben nog niet 100% fit, aanzetten heuvelop en tegen de wind in geeft nog lichte klachten aan mijn lies. Ik ben tot de grens gegaan, maar maximaal kan nu nog even niet.

Ik heb vooral genoten, wat een mooie route en leuke sfeer! Het was ook lekker spelen met de elementen, wind, hagel, regen en zon, alles is voorbij gekomen. Ik houd daar wel van. Kortom, het was een geslaagde zondag! Nu ga ik lekker herstellen en me voorbereiden op de komende wedstrijden.

Actie Verjaardagskalender
Het is de ‘Week van de Diëtist’ en mijn podiumplaats bij de Stevensloop 10km maken dat ik vind dat we wat te vieren hebben! Ik heb een leuke actie voor jullie opgezet. Bestel nu mijn feestelijke verjaardagskalender met toffe recepten zonder verzendkosten! Voor 9,- euro in plaats van 13,- euro heb jij 12 maanden feest! Deze actie loopt tot en met 20 maart 2019! Voeding is ook genieten en gezonde voeding vooral lekker! Dat wil ik laten zien met deze kalender!
Interesse? Mail naar info@mariskadute.nl