Tijd voor ontbijt! Nieuw receptenboek
Mijn nieuwste receptenboek is uit. Na mijn eerste receptenboekje met lekkere en verantwoorde tussendoortjes had ik de smaak te pakken. Al snel ontstond het idee om een tweede boekje te schrijven. Mijn nieuwste receptenboek bevat lekkere ontbijtgerechten. Overigens zijn de recepten ook prima te gebruiken als lunch of tussendoor. 

Ontbijt
Waarom een receptenboek met ontbijtgerechtjes? Ik ben een echte ontbijtfreak. Je zal mij nooit zonder ontbijt de deur uit zien gaan. Ik lust na een nachtje slapen graag een lekkere maaltijd. Dit zal niet voor iedere Nederlander gelden en ik denk dat veel mensen doordeweeks ook niet voldoende variëren. Terwijl dit voor het lichaam juist goed is! Voor menigeen is het snel eten en hup de deur uit naar het werk of school. Daarnaast hoor ik vaak in mijn praktijk dat mensen ook weinig ideeën hebben voor lekkere, afwisselende ontbijt- en lunchgerechten.
Naast mijn passie voor sporten en het begeleiden van sporters en consumenten mag ik graag mensen inspireren met lekkere, gezonde en ,niet onbelangrijk, makkelijk te bereiden maaltijden en producten.

‘De lekkerste weg naar succes’! Dat is mijn motto. Gezond eten is lekker eten in mijn ogen. Ik wil consumenten laten zien dat gezond en lekker eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. In mijn ogen kun je met een paar basisingrediënten de lekkerste (ontbijt)maaltijden bereiden, ook als je geen keukenprins bent of weinig tijd hebt. Wie wil nu niet de dag starten met een gezond en verantwoord ontbijt? In dit boek vind je geen standaard boterhammetje met beleg. Ik wil jullie ideeën geven voor verrassende gerechten zodat je zelf inspiratie op kunt doen en de dag kunt starten met een ander lekker gerecht.

Plantaardig en recepten in het nieuwe receptenboek
In dit receptenboek heb ik 22 gezonde en lekkere ontbijtjes samengevoegd. Tevens heb ik een aantal basisrecepten geschreven. Geen ingewikkelde, dure ingrediënten en je hoeft er niet vijf verschillende winkels voor langs. Ik wil laten zien dat je prima verantwoorde ontbijtgerechten kunt maken die lekker zijn, maar die bijvoorbeeld weinig vet of toegevoegde suikers bevatten. De recepten zijn geschikt voor een brede doelgroep, bijvoorbeeld veganisten en de recepten zijn lactose- en deels glutenvrij. Het voordeel van de meeste recepten is dat ze prima bewaard kunnen worden in de diepvries of koelkast. Zo kun je gemakkelijk een voorraadje aanleggen. Naast recepten geef ik ook variatietips en leg ik uit hoe je eenvoudig recepten kunt aanpassen als je ingrediënten niet in huis hebt of niet wilt gebruiken vanwege een dieet of voedingsgewoonte.

Verrassing
Als verrassingselement heb ik van vijf sporters het favoriete ontbijt toegevoegd zodat jullie kunnen lezen hoe er door sporters ontbeten word. Tevens kun je hier misschien inspiratie uit halen.
Een aantal voorbeelden van recepten zijn: ontbijtijs, aardbei-overnight oatie, notengehaktballetjes, (glutenvrije) spinazie-peermuffins, bosfruit-kwarktaartbites, choco-ontbijtcookies met quinoa en wortel-vijgenblondies. 

Iets te vieren? Workshop?
Is de keuken niet het terrein waar je graag je tijd doorbrengt? Maar wil je tijdens een verjaardag, feestelijke gelegenheid of de komende feestdagen iets lekkers en moois serveren?
Ook hiervoor kun je bij mij terecht! In overleg kunnen we een mooie taart, lekkere hapjes/snacks of bijv. een mini high tea ontwikkelen. Ik vind het erg leuk om mensen blij te maken met mooie producten en jij hebt er geen omkijken naar..
Naast dit is het ook mogelijk om een workshop te volgen of te organiseren. Denk aan een leuke workshop ‘gezonde tussendoortjes/snacks maken’, ‘high tea’ of een leuke ‘ontbijtactiviteit’. Andere ideeën zijn bespreekbaar. Een workshop is ook een leuk cadeautje.

Klinkt dit niet lekker en begint het water je al in de mond te lopen? Heb je interesse? Of wil je iemand verrassen met dit nieuwe receptenboek dan kun je contact opnemen met mij.
Stuur dan een mail naar info@mariskadute.nl voor meer informatie of een bestelling. Telefonisch ben ik bereikbaar via 06-10011230.
Dit receptenboek kost 8,75 euro (incl. btw) en met verzending 12,50 euro (incl. btw).