Zou ik met de Diepe Hel Holterbergloop mijn vakantie nog een beetje goed kunnen afsluiten? De dagen voor de Diepe Hel waren niet top. Onze vakantie liep in het water kan ik wel zeggen, we zijn helaas ook eerder terug gekomen. We zijn een paar dagen in Noord-Holland geweest. Ik heb nog een paar goede looptrainingen kunnen afleggen in de regio Volendam-Edam. Dat was ook alles, verder was het niet top. Ook lichamelijk hadden mijn darmen moeite met het andere ritme van de vakantie.
Na mijn goede wedstrijdenreeks in september heb ik er bewust voor gekozen om een trainingsperiode in te lassen. Investeren noem ik dit, even lekker trainen en toe werken naar nieuwe doelen. Voor mij is dat het uitbreiden van kilometers tijdens wedstrijden. Ik wil nu in de komende maanden ook wedstrijden gaan lopen die langer zijn dan 10 km. Ik heb lekker getraind de afgelopen weken. Het was een mengelmoes van hardlopen, wielrennen/RPM, bodypump, bodyattack en bodycombat. Kortom, aan variatie geen gebrek. Zowel kracht als conditioneel heb ik me lekker uitgeleefd.

De laatste weken gingen aardig goed, ondanks een chaotisch werkschema met weken waarin ik soms meer in hotels en B&B’s sliep dan thuis. Het is bij mij dan altijd afwachten hoe mijn darmen reageren.
Ik mocht niet klagen. Ik kon merken dat de intervallen sneller gingen en heb lekker rond gebanjerd op de Lochemse berg ter voorbereiding op de Diepe Hel.
Ik had zin om te lopen. Als je de omgeving kent van de Holterberg dan weet je dat het absoluut geen straf is om hier te trainen en te lopen! Zeker in dit jaargetijde is het erg mooi met de herfstkleuren.
Onbevangen ben ik de wedstrijd gestart. Geen verwachtingen, dat is altijd lastig met wedstrijden die verre van vlak zijn. De eerste kilometers gingen hard. Ik liep al gelijk als 1e dame en mijn doel werd dit vasthouden. Ik had een paar kerels om me heen lopen en hier blijven dacht ik. Ik heb niet op tijd gelopen, niet op de klok gekeken en gewoon lopen en genieten. Ik zie wel hoe het zou gaan.

We hadden dit jaar pech qua wind, volle wind tegen de hele wedstrijd. We liepen nu vanuit Holten naar Nijverdal en helaas was het ook nog niet zo warm. Dit heb ik geweten, wat had ik het koud na 5 km. Ik werd niet goed warm meer, toch de volgende keer iets meer aantrekken. Denk ook door de kou dat ik halverwege moest plassen en dat liep ook niet echt top.
Laat ik het zo zeggen, ik heb niet heel erg lekker gelopen. De kilometers vlogen voorbij en de benen deden hun werk goed. Dat is uiteindelijk het belangrijkste!

Toen ik in Nijverdal de laatste bocht had gehad zag ik 35 minuten op de klok staan en dit verbaasde mij. Ik had niet verwacht zo snel nog te zijn. Hier was ik echt heel blij mee, zeker omdat ik niet voluit ben gegaan. Dit lukte gewoonweg niet door de kou en door mijn volle blaas. Mijn benen voelden na afloop goed aan en dat is voor mij een teken dat ik fit ben en het wel snor zit.
Uiteindelijk werd ik 1e dame met een tijd van 35.47 minuten. Heel blij ben ik hiermee en geeft mij aan dat het harder kan. Ik heb mijn vakantie goed kunnen afsluiten met deze overwinning. Na afloop hebben we met bekenden de middag gezellig afgesloten. Kortom, het was een geslaagde zondag!