Recept

Amaretto-spijscake of -muffins
Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of voor de decembermaand met de leuke feestdagen. Het is een eenvoudig cakerecept met niet teveel ingewikkelde ingrediënten, maar met een echt ‘wow-effect’! Door een paar toevoegingen tover je een ‘simpele’ cake om in een smaakvol gebakje! En…. heel eenvoudig ook te maken in een muffinvariant. Hiervoor heb ik ook tips toegevoegd. Ik heb in dit recept typische decemberingrediënten verwerkt als amaretto, amandelspijs, amandelschaafsel en citroen- of sinaasappelrasp. Ik heb minder margarine en suiker gebruikt dan standaard in een cakerecept. Mijn advies is om de hoeveelheden aan te houden die weergegeven zijn in dit recept en niet op de verpakking van je cakemeel.

Benodigdheden

200 g cakemeel
170 g vloeibare margarine
165 g suiker
35 g amandelschaafsel
50 ml kokosdrink of melk
2 eieren
4 g citroen- of sinaasappelrasp (Dr. Oetker zest kan ook)
3 el amaretto
Spijs
150 g amandelmeel
75 g agavesiroop
2 el amaretto
1 ei
Garnering amandelschaafsel

Ronde taartvorm (24 cm doorsnee) + bakpapier of bakvorm voor 12 muffins

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 155 graden. Vet de taartvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Voor de amandelspijs het amandelmeel mengen met de amaretto en agavesiroop. Maak hiervan één deeg. Meng als laatste 1 ei erdoor. Bewaar dit in de koelkast totdat je het gaat gebruiken. De smaken mengen zich nu ook goed met elkaar.

Klop de boter los met de suiker, amaretto, kokosdrink of melk en citroen- of sinaasappelrasp in een mengkom. Als dit goed gemengd is voeg je één voor één de eieren toe. Klop dit rustig door het beslag. Als laatste roer je het amandelschaafsel erdoor.
Schep de helft van het beslag in de bakvorm. Verdeel hierover de amandelspijs. Laat de randen vrij. Vervolgens dit afdekken met het resterende cakebeslag. Strooi als laatste stap amandelschaafsel over de cake.
Bak de amarettocake circa 55 minuten in een voorverwarmde oven. Ik heb de cake gebakken in een heteluchtoven. Houd de tegen het einde van de baktijd de cake in de gaten. Voor de muffins kun je een baktijd van circa 25 minuten aanhouden.
Laat de cake goed afkoelen voordat je het gaat consumeren. Het lekkerste is de cake als je deze even goed verpakt een dag laat staan of invriest. Dan kunnen de smaken zich goed vermengen met elkaar.
Het kan prima ingevroren worden.

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring