Recept (V, GL)

Monchou koekjes

Een lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes. Erg leuk om te maken met kinderen.
Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig en je kan er  volop mee variëren.
Het is een lekkere guilty pleasure, ook ideaal om te maken als er onverwachts (veel) bezoek komt. Nog een bijkomend voordeel, deze koeken kunnen altijd en je kan zelf de grootte van de koekjes bepalen. Neem je lekkere grote paaskoeken of kransen? Maar ook speculaasjes zijn erg lekker.

Het grote voordeel van deze koeken is dat het glutenvrij te maken is door glutenvrije koekjes te gebruiken en het is vegetarisch. 
Je kan er met kerst voor kiezen om ze op te hangen. Kies voor kerstkransjes met een gat erin, lint erdoor en je hebt een smakelijke decoratie. 
Wacht niet langer, duik de keuken in en maak deze lekkere koekjes. 

Benodigdheden (14 stuks)

28 (paas)koekjes (bij voorkeur met een gat erin)
200 g monchou
125 ml slagroom
25 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje klopfix (8 gram)
2½ tl amandelaroma (Dr. Oetker)
pure chocoladepasta (met kokos of karamel zeezoutsmaak)*

mixer met klophaken
schaal
14 slierten gekleurd lint

Bereiding

Haal de monchou 15 minuten voor gebruik uit de koelkast zodat het zachter kan worden.
Doe de monchou in een mengkom en spatel of roer dit los met het amandelaroma.
Klop de slagroom stijf met de klopfix, suiker en vanillesuiker.
Zodra de slagroom geklopt is roer je dit door het monchoumengsel en maak hiervan 1 geheel.
Zet dit vervolgens in de diepvries of koelkast om op te laten stijven.
Leg ondertussen 28 koekjes los van elkaar op een schaal of bord.
Bestrijk alle koekjes met de chocoladepasta. Je kunt dit achterwege laten als er al een laagje chocolade over de koekjes zit aan de onderkant.
Schep op 14 koekjes wat van het monchoumengsel en verdeel alles over de koekjes.
Zorg ervoor dat het gat in de koekjes niet bedekt is. Hierdoor komt later het lint.
Leg de overige 14 koekjes met de chocoladekant op het monchoumengsel. Druk het iets aan zodat het goed aan elkaar plakt.
Pak de koekjes één voor één op en doe het lint door het gat en zo heb je een leuke manier van presenteren.  

*Bij diverse supermarkten heb je verschillende soorten pure chocoladepasta met een smaakje.
Je kunt zelf de grootte van de koekjes bepalen.   

Sinaasappel-cheesecakebars

Sinaasappel-cheesecakebars

Sinaasappel-cheesecakebarsDeze sinaasappel-cheesecakebars zijn spontaan ontstaan. Zo 1-2x per jaar...

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring