Recepten

Recepten

Ik heb een indeling gemaakt voor de recepten zodat je recepten makkelijk terug kunt zoeken. Ik heb de recepten ingedeeld naar maaltijdmomenten. Ik heb gekozen voor recepten die geschikt zijn om te gebruiken voor het ontbijt, lunch, tussendoor of andere maaltijdmomenten. Daarnaast heb ik per recept aangegeven of dit geschikt is voor vegetariërs, veganisten of mensen die een dieet volgen. Denk bijvoorbeeld aan het FODMAP-dieet. Je kunt snel herkennen of een recept geschikt voor je is of niet door de letter die achter de titel staat weergegeven.

Bij enkele recepten geef ik ook opties weer om te variëren. Hierdoor kun je een recept zo aanpassen naar je eigen voorkeuren of dieet/voedingsgewoonte. Kijk dus ook even verder, want het kan maar zo zijn dat een recept wel geschikt is voor je door bijvoorbeeld 1 ingrediënt te wijzigen. Dit heb ik dan aangegeven bij ‘variaties’. Belangrijke kenmerken van een recept heb ik aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan een recept met een hoog gehalte aan eiwit om te gebruiken als herstelmaaltijd. De recepten op de website zijn in principe geschikt voor iedereen zonder dieet, tenzij anders vermeld. Ik heb bij het samenstellen van de recepten gelet op de voedingswaarde.

Je zult op mijn website diverse recepten tegen komen met een specifieke eigenschap. Bijvoorbeeld recepten met een hoog gehalte aan ijzer of eiwit. De recepten zijn niet alleen maar gezond of alleen voor sporters, maar ik heb ook calorierijke tussendoortjes of nagerechten ontwikkeld. Ik vind het belangrijk dat er ook genoten word van eten. Zo nu en dan lekker zondigen hoort bij een gezonde lifestyle. Goede voeding is niet alleen belangrijk om goede prestaties te leveren.

De letters achter de recepten betekenen het volgende:
(F) = geschikt voor mensen die het FODMAP-dieet volgen
(V) = geschikt voor vegetariërs
(V*) = geschikt voor veganisten
(Fe) = recept bevat meer ijzer en is ideaal te gebruiken voor mensen met een ijzertekort
(E) = recept bevat een hoge hoeveelheid eiwit en is ideaal te gebruiken als herstel product of om te voorzien in je (hogere) eiwitbehoefte
(GL) = glutenvrij

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring