Over mij

Mariska Dute Voeding, Sport & Advies

Op jonge leeftijd was het voor mijn ouders al duidelijk dat ik een actief kind was en zeker niet lang stil kon zitten. Zo stuurde mijn vader mij als eenjarig kind in het Limburgse Schin op Geul al met een loopwagentje de berg op, om ervoor te zorgen dat ik moe werd en ging slapen. Voor mijn derde verjaardag was ik al lid van de gymnastiekvereniging. In mijn jeugd heb ik verschillende sporten beoefend, zoals skeeleren en volleyballen. Sporten is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Dat komt mede doordat ik ben opgegroeid met een vader die veel aan wielrennen deed.

Het is niet alleen sporten waar ik blij van word. Ik haal enorm veel voldoening uit mijn werk als (sport)diëtist, docent en productontwikkelaar.

Vanaf januari 2016 werk ik als zelfstandige in mijn eigen bedrijf ‘Mariska Dute Voeding, Sport & Advies’. Ik vind het heerlijk om met mijn passies sport & voeding andere sporters, consumenten en bedrijven te helpen. Onder het kopje ‘Voeding, Sport & Advies’ is alle info te vinden over mijn eigen onderneming en hetgeen wat ik aanbied. 

Door de vrijheid die ik heb als eigen ondernemer heb ik alle ruimte om zelf lekker te sporten en creatief bezig te zijn in de keuken met het ontwikkelen van nieuwe recepten. Mijn kennis van voeding die ik als sportdiëtist heb komt mij goed van pas bij het trainen en het behalen van mijn sportdoelen. Ik heb jaren als hardloopster met plezier in de nationale top meegelopen. 

Eind 2019 heb ik besloten om minder actief te zijn en lekker voor mijn plezier te gaan sporten. Hierdoor vermaak ik mij momenteel volop met een combinatie van wielrennen, hardlopen, bodypump en bodycombat. Ben je nieuwsgierig naar mijn gelopen pr’s tijdens mijn actieve hardloopcarrière? Kijk dan snel bij ‘PRs’.

Door mijn opleiding tot (sport)diëtist en docent ben ik dagelijks met voeding bezig. Ik deel graag mijn kennis over gezonde voeding, zeker in deze tijd met allerlei hypes rondom voeding en een fitte levensstijl.

Een andere hobby van mij is koken en bakken, ik vind het leuk om nieuwe recepten te bedenken en te bereiden. Ik deel deze recepten graag of maak dit op bestelling voor feestelijke gelegenheden. Op mijn website staan diverse lekkere en gezonde recepten. Daarnaast heb ik een tweetal receptenboekjes en een verjaardagskalender ontwikkeld. Het zijn recepten die eenvoudig te bereiden zijn en die een goede aanvulling zijn op het voedingspatroon van sporter of juist geschikt voor mensen met een aangepast eetpatroon. Niet alleen gezonde voeding vind ik belangrijk, ook genieten van guilty pleasures hoort hierbij. De verjaardagskalender bevat leuke en lekkere (zoete) recepten voor feestelijke gelegenheden. Zelf volg ik het FODMAP dieet vanwege mijn prikkelbare darmsyndroom. Door mijn ervaring hiermee kan ik consumenten goed begeleiden en zijn er recepten te vinden op mijn site die geschikt zijn om te maken als je dit dieet volgt.

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring