Recept (V, V*, E, F)
Ingrediënten
100 g havermeel
100 g speltmeel
100 g (halve) amandelen, zonder velletje
3 el (soja)melk
3 el pindakaas
80 g bruine basterdsuiker
merg van 1 vanillestokje
1 el citroensap
snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Meng de sojamelk, citroensap en pindakaas door elkaar. Evt. kun je de pindakaas 30 sec. verwarmen in de magnetron waardoor het zachter word.
Meng in een andere kom de havermeel, speltmeel, suiker, amandelen, zout en merg van een vanillestokje door elkaar.
Meng het pindakaasmengsel door het meelmengsel. Kneed alles goed door elkaar tot één deeg. Maak bolletjes van het deeg en druk ze plat op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze ongeveer gelijk zijn qua grootte. Bak de Italiaanse amandelkoekjes 15 min. mooi bruin in de oven.
Laat ze afkoelen op een rooster voordat je ze gaat verpakken of eten. Je kunt de koekjes een paar dagen buiten de koeling bewaren als ze luchtdicht verpakt zijn.
Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...
Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...