Recept

Cookie mascarponetaart met fruit

Dit is een taart voor echte koekiemonsters. Ben je ook zo dol op koekjes als ik dan is deze taart zeker een aanrader! Zowel in de bodem als in de vulling heb ik koekjes verwerkt. Koekjes in combinatie met chocolade is altijd een gouden combinatie wat mij betreft.
Het leek mij leuk om eens een taart te maken met koekjes. Ik ben de keuken weer in gedoken en ben gaan experimenteren. Het moest geen moeilijke taart worden, dat was eigenlijk mijn enige aandachtspunt. Daarnaast wilde ik geen ingewikkelde en dure ingrediënten gebruiken zodat iedereen de taart kan maken.
Ik heb voor de bodem Maria biscuitjes gebruik in combinatie met walnoten, meel en cacaopoeder. De vulling is een mengsel van mascarpone, melk, slagroom en Griekse yoghurt. De vulling en het fruit maken de taart lekker fris en hierdoor is het een ideale taart voor een mooie nazomerse dag. Nog een voordeel is dat je ook met het fruit kan variëren, net als met de vulling. Je kunt zelf een soort chocolade kiezen die je verwerkt in de vulling. In plaats van mascarpone kun je ook (volle) kwark gebruiken. Het slechte weer van de laatste dagen is misschien een mooie reden om de keuken in te duiken en iets te gaan bakken. Tenminste dat doe ik vaak als het regent.
De taart moet kort in de oven en vervolgens laat je het een paar uur opstijven in de koelkast, dus mocht je weinig tijd hebben dan is het nog een ideale taart om te maken.
Veel bakplezier!

Benodigdheden voor 1 taart

Bodem:
100 g Maria biscuit
75 g fijn gemalen walnoten
70 g vloeibare margarine + voor invetten bakblik
75 g patentbloem of speltmeel
4 el suiker
2 el cacaopoeder
3 el (amandel)melk
Vulling:
250 g mascarpone
175 g Griekse yoghurt (0% vet)
125 ml ongeklopte slagroom
100 ml halfvolle melk
75 g vanille chocoladereep met cookie smaak*
4 blaadjes gelatine
1 el vanille essence
2 zakje vanillesuiker
4 el suiker
Topping:
diverse soorten vers fruit als frambozen, bramen, aardbeien, rode en blauwe bessen
amandelschaafsel
*Je kunt er ook voor kiezen om pure of melk chocolade te gebruiken met cookie vulling. Maar ik vind wit beter passen qua kleur
Taartvorm 24 cm doorsnee

Bereiding

Vet een taartvorm in met vloeibare boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de fijn gehakte walnoten met het meel, cacaopoeder, suiker en de melk. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de vloeibare margarine in een pannetje. Voeg de biscuitjes en de gesmolten margarine toe aan noten-meelmengsel. Meng dit alles goed door elkaar. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de taartvorm. Druk het koekjesmengsel goed aan. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de taartbodem 12-15 min. in de oven.
Ondertussen kun je de vulling maken. Hak de chocolade grof in stukjes.
Klop de slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker. Mix de Griekse yoghurt met de mascarpone, 1 zakje vanillesuiker, suiker en vanille-essence door elkaar. Als dit alles goed door elkaar gemengd is kun je rustig de helft van de slagroom erdoor scheppen. Voeg als laatste de stukjes chocolade toe.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de melk totdat het lauwwarm is. Na 5 minuten kun je de gelatine oplossen in de lauwwarme melk. Roer dit goed door elkaar zodat alle gelatine oplost. Vervolgens kun je de melk bij het yoghurt-mascarponemengsel gieten en alles goed door elkaar roeren.
Zodra de taartbodem klaar is laat je het min. 15 min afkoelen. Giet dit mengsel over de taartbodem en laat het stijf worden in de koelkast. Na ca. een uur kun je het fruit over de vulling verdelen. Garneer het af met de amandelschaafsel. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat de taart nog min. 3-4 uur opstijven in de koelkast voordat je het gaat aansnijden.

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring