Recept (V, Vegan, Gl)
Ingrediënten
100 g medjouldadels
40 g tahin
1 el amandel- of kokosmelk
1/3 tl kaneel
keukenmachine of blender
Bereiding
Snijd de dadels in stukjes en laat ze 30 min weken in water als je geen medjouldadels hebt.
Doe de dadels met de tahin (sesampasta), kaneel en melk in de blender.
Mix dit net zo lang totdat alles goed gemengd is.
Tussentijds zal je nog één tot twee keer moet roeren zodat alles goed gemengd is.
Je kan de dadel-sesampasta zo fijn maken als jezelf lekker vindt. Je kunt ervoor kiezen om nog kleine stukjes dadels in de pasta te laten.
Je kan de dadel-sesampasta koel 5 dagen bewaren.
Lekker bij geroosterd (paas)brood of rozijnenbrood. Deze pasta is ook lekker op een cracker of toastje.
Opties voor toevoegingen en smaakmakers:
Je kunt zelf variëren met enkele ingrediënten die je toevoegt aan de pasta.
Je kunt voor de bereiding ook 100% notenpasta of pindakaas toevoegen in plaats van tahin. Dan wordt dit een dadel-notenpasta.
Andere opties ten aanzien van kaneel zijn koek- en speculaaskruiden , cacaopoeder of kardemon.
Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...
Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...