Recept (V, V*, F, E)

Ingrediënten
125-150 ml Griekse yoghurt Optimel 0% vet of magere kwark of soja yoghurt
1 kiwi
4-5 aardbeien, afhankelijk van de grootte
½ portie zelfgemaakte granola (zie recept op de site) of 40 g muesli
10 g pure chocolade, grof gehakt
20 g paranoten, grof gehakt
Optioneel:
1 tl haverzemelen
Bereiding
Schil de kiwi en maak hier stukjes van. Was de aardbeien en snijd deze in plakjes. Houd 2 aardbeien over voor de garnering. Meng de kiwi en de aardbeien door elkaar. Verdeel de helft van het granolamengsel over de bodem van het glas of schaaltje. Bij voorkeur een glas of schaaltje wat ervoor zorgt dat je in laagjes kunt werken. Bijvoorbeeld een whiskyglas. Schenk hierover de helft van de yoghurt/kwark. Voeg de helft van het fruit toe. Strooi hierover de grof gehakte paranoten. Hierover gaat de resterende yoghurt of kwark en vervolgens het overgebleven kiwi-aardbeimengsel. Over het fruit strooi je de pure chocolade. Je garneert je ‘eiwitstart’ af met de overgebleven granola.
Je kunt ook andere soorten fruit kiezen, het is net wat je lekker vindt en wat het seizoen te bieden heeft.

Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...

(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...

Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...