Ik heb de smaak weer te pakken! Na de Stevensloop en Zandvoort Circuitrun in maart heb ik afgelopen weekend in Hilversum de 5 Engelse Mijlen gelopen tijdens de Cityrun. 
Last minute besloten om nog mee te lopen. Fijn dat mijn manager Armand van der Smissen met de organisatie nog het e.e.a. heeft kunnen regelen. Zo kon ik mijn wedstrijdreeks goed afsluiten, voordat ik een paar weken lekker ga trainen en even gas terug neem.

Zandvoort Circuitrun was 31 maart en dit was weer een geweldig loopfeestje! Ik blijf het een leuke run vinden. Vooral de afwisseling door het lopen over het circuit, het strand en dan terug naar het circuit via het centrum van Zandvoort. Lekker spelen met de elementen, want je weet van te voren nooit hoe de wind staat of het eb/vloed is en wat het weer gaat doen.
We maken van deze wedstrijd ook meteen gebruik om een lekker weekendje zee te boeken. Samen er even uit. Ook dit jaar was het weer een relax en rustig weekendje weg in een drukke periode met werk, privé en alles. Ik heb heerlijk gelopen hier! Een mooie 4e plaats overall en 1e Nederlandse met een tijd van 43.36 minuten. We troffen het de dagen voor de wedstrijd met het weer, lekker zonnetje, wandelen en terrasje pakken op het strand, een betere voorbereiding kon ik mij niet wensen!

Ik herstelde goed na Zandvoort, helaas wel wat darmklachten de dagen erna. Dat zal nooit veranderen en heb ik inmiddels geaccepteerd. Nu ik het weet kan ik er rekening mee houden en dat vind ik ook het voordeel dat ik niet train op schema’s. Per dag bekijk ik wat ik doe en waar ik zin in heb. Dat resulteerde bijvoorbeeld in een weekje niet hardlopen na Zandvoort. Ik heb me goed vermaakt met o.a. fietsen, bodypump en boksen. Dit laatste heb ik nu ontdekt en dat wil ik vaker gaan doen, lekker één op één sparren met een personal trainer.

Nog even lekker racen in Hilversum was mijn gedachte voor de start! Een pittige intervaltraining ging deze week goed zonder liesklachten en ik kan merken dat ik weer wat sneller begin te worden.
Met Erwin richting het westen voor een mooi dagje! Samen hadden we besloten om na afloop op de hei bij Laren te gaan uitlopen/trainen en dan afsluiten met een lekkere koffie! Het weer was perfect, wel een straffe wind maar qua temperatuur heb ik dit liever dan het hele warme weer. De zon scheen en wat wil je nog meer! Ik vind het momenteel belangrijk om wedstrijden te lopen die mij leuk lijken of die ik niet eerder gelopen heb en afstanden tot 12 km zijn even max. Dit gaat goed en hier heb ik lol in.

De wedstrijd startte chaotisch voor mijn gevoel, kwam niet lekker in mijn ritme door oa wind tegen, sirenes die loeiden en over het parcours kwamen. Ik kon het eerste deel goed mee met wat mannen en Yasmin Hillebrink. Maar helaas stonden mijn darmen het tweede deel op ontploffen en kon ik Yasmin niet bijhouden. ‘Kan ik harder, nee’ en ik heb het maximale voor nu eruit gehaald is mijn conclusie. Ik ben dik tevreden, uiteindelijk weer sneller dan de voorgaande wedstrijden en geen liesklachten!
Ik heb een mooie 2e plek met 28.53 minuten en genoten. Een gezellige sfeer, veel publiek en naderhand leuk met Erwin deze middag afgesloten op de hei. Kortom, het was een geslaagde zondag! Nu ga ik lekker herstellen en verder trainen.