Drie keer is scheepsrecht! Afgelopen weekend mocht ik weer lekker buiten spelen en sloot ik een goede wedstrijdenreeks af met een overwinning en parcoursrecord in Meppel tijdens de Cityrun.
Op het laatste moment heb ik besloten om hier te starten. Ik zou een aantal dagen in Zwolle verblijven en zag deze wedstrijd voorbij komen. Het zag er leuk uit, 8 mijl door het centrum van Meppel met veel publiek. Dit leek me wel iets en de credits voor het snelle schakelen gaan naar mijn manager Armand van der Smissen. Hij heeft voor mij nog het één en ander kunnen regelen en zo stond ik zondagmiddag aan de start van de 8 mijl (12,8 km).

Ik was goed hersteld van de 5 mijl in Enschede. Helaas een week met wat meer darmklachten, maar richting het weekend ging het weer goed. Dat blijft helaas, na een wedstrijd hebben mijn darmen wel een aantal dagen nodig om weer rustig te worden. De Cityrun in Meppel leek mij gelijk een mooie tussenstap naar de wedstrijden die nog komen gaan. Ik heb de afgelopen weken laten zien dat afstanden tot en met 10 km geen probleem zijn. Dit kan ik zonder klachten lopen. Ik ben fit en voel me goed. Alleen….mijn darmen hebben in het verleden vaak genoeg laten zien dat naarmate de afstand vordert het niet altijd goed ging. Ik merk dit ook tijdens trainingen. Qua knie gaat het goed en zijn de langere afstanden in principe geen probleem.

Investeren en dan presteren is mij in het verleden heel goed aangeleerd. Met alleen wedstrijden lopen bereik je niet je doelen. Kun je niets opbouwen was het advies van mijn vorige trainer. Dit houd ik nog altijd in mijn achterhoofd. Dat heb ik toegepast tijdens mijn herstel van mijn knieblessure en dat is goed gegaan. Ik merk dat ik ook rustig de afstanden qua tempo moet uitbreiden als het gaat om mijn darmen. Iets wat ik niet meer wil is op het laatste moment afmelden of halverwege langs de kant staan. Dit kan altijd gebeuren, maar ik wil het niet opzoeken. Ik heb besloten om niet opeens van 10 km naar 15 km of 10 Engelse mijlen te gaan. Of zelfs nog verder naar de halve marathon. Daarom zie je mij bijvoorbeeld ook dit najaar niet aan de start van de Dam tot Damloop. Het komt te vroeg en ondanks dat ik dit één van de leukste wedstrijden vind sla ik nu over.

Zondag in Meppel was gaaf, wat heb ik genoten van het publiek, de sfeer en mijn eigen prestatie. Het was een bochtig parcours met soms gemene bruggetjes, maar een leuk parcours. Ik had bedacht om te proberen of ik weer op hetzelfde tempo kon lopen als in Tilburg. Dan zou ik uitkomen rond de 45 minuten. Dit leek me een mooie eindtijd.

Al vrij snel vanaf de start liep ik alleen en kon ik nog een aantal heren inhalen. Dit resulteerde in de 2e plaats in het gehele wedstrijdveld. Helaas werd het een wedstrijd met mezelf, want zowel voor als achter mij zaten geen lopers en de 1e heer was te ver weg. Het werd een uitdaging om te proberen het vooraf bedachte tempo vast te houden.
Deze uitdaging heb ik tot een goed einde kunnen brengen! Uiteindelijk finishte ik in 45.48 minuten en ben hier zeer tevreden mee! Een mooie 1e plek bij de dames en een dik parcoursrecord met 9 minuten. Voor mij persoonlijk ook een overwinning, geen klachten en heb heerlijk gelopen.
Het was pittig en heb het niet cadeau gekregen, maar als je doel bereikt vergeet je dit.
Het grappige was dat ik tijdens de wedstrijd dacht dat ik niet op de gewenste eindtijd zou uitkomen en langzamer liep. Ik kijk tegenwoordig niet teveel meer op mijn horloge. Wil lekker lopen en genieten van de aanmoedigingen.

Het was een geslaagde middag en een mooie afsluiter van een reeks wedstrijden waarbij ik heb laten zien dat ik constant ben en op de goede weg terug. Na afloop hebben we samen van deze prestatie genoten op het terras in Meppel.
En voor nu ga ik lekker investeren, trainen en opbouwen naar wedstrijden die nog komen gaan dit jaar!