Recept, (V, V*, E, Fe)

Koffie chocoladehavermout

Een heerlijke variant op een standaard kommetje havermout. Je kunt het ook zien als een lekker verwengerechtje om de dag mee te starten of te eten als lunch. Tenminste zo zie ik het als koffiedrinker en havermouteter. In plaats van melk gebruik je voor dit gerecht koffie en chocolademelk. Je zal er misschien niet snel opkomen om het te maken, maar als je van koffie houd en eens wat anders wil dan raad ik je aan om het eens te proberen. Het is ook een ideaal gerecht om als lunch te eten of na een training. De eiwitten uit zuivel, noten en havermout zorgen voor het herstel van je spieren. Daarnaast vul je gelijk je glycogeen aan in je lichaam.

Het is geschikt voor mensen met het FODMAP – dieet als je lactose kunt verdragen, je kunt overigens ook prima de chocolademelk vervangen door een soja variant of lactosevrije melk. Deze tip geldt ook voor veganisten. Daarnaast kun je ook 1 el cacaopoeder gebruiken in plaats van chocolademelk en hiervoor een andere melkvariant gebruiken.

Benodigdheden voor 1 portie

40 g havermout
150 ml koffie, bij voorkeur iets sterkere koffie als espresso
100 ml magere (soja) chocolademelk, koud
1 handje rozijnen
1 handje walnoten, grof gehakt
50 g frambozen
1 tl geraspte kokos

Bereiding

Meng de koffie met de chocolademelk in een kommetje. De koffie mag gerust warm zijn, omdat het net gezet is. Voeg de havermout, rozijnen en noten toe. Roer dit alles goed door elkaar. Bij bereiding in de magnetron het havermoutmengsel 2,5-3 minuten verwarmen. Je kunt er ook voor kiezen om de koffie en chocolademelk samen met de noten en rozijnen te koken in een pannetje. Breng de koffie met de chocolademelk aan de kook. Voeg de havermout, noten en rozijnen toe. Laat dit dan nog zachtjes 3 minuten doorkoken. Kijk ook op de verpakking, de bereiding kan per soort havermout variëren. Zodra je havermout gaar is kun je de helft van de frambozen erdoor mengen. Roer voorzichtig om te voorkomen dat je frambozen fijn geroerd worden. De andere helft frambozen verdeel je over je koffiechoco havermoutontbijtje. Als laatste strooi je als garnering de kokos over de frambozen.

De hoeveelheden kokos, rozijnen, walnoten en rozijnen zijn toegestaan in het FODMAP-dieet doordat deze hoeveelheden nog geen klachten hoeven te veroorzaken. Mocht je niet tegen één van deze ingrediënten kunnen dan kun je het altijd vervangen door andere producten.

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring