Recept (V, Vegan, E, Fe, Gl)

Lunchfeestje

Ben je op zoek naar nieuwe recepten en kun je wat inspiratie gebruiken voor de lunch? Dan is dit lunchfeestje misschien iets voor jou! Eens wat anders dan een simpele belegde boterham.

De wraps en pannenkoeken vul je met hummus, groenten en kipfilet. Wil je een geheel plantaardige variant dan kun je de kipfilet weglaten en vul de pannenkoeken bijvoorbeeld met gegrilde groenten. Denk aan aubergine, courgette, paprika, champignons.

Deze lekkere gevulde wraps en pannenkoeken zijn ook perfect als avondmaaltijd te gebruiken. Je kunt volop variëren met de vulling. Denk aan de verschillende soorten hummussmaken die verkrijgbaar zijn. Ook qua groenten kun je eindeloos variëren. Het is makkelijk te maken, je kunt dit vooruit maken mocht je weinig tijd hebben en warm of koud eten. Nog een bijkomend voordeel is dat je gelijk een portie groenten binnen krijgt.

Dit recept is leuk om met kinderen te maken en samen te eten. Een leuke activiteit voor in het weekend!

Benodigdheden voor ca. 4 personen

Vulling 1 voor wraps:
4-5 volkoren wraps of tortilla
4-5 geschraapte wortels*
1 bakje hummus pikant of zongedroogde tomaat
1 klein blikje maïs, uitgelekt
rucola

Vulling 2 voor pannenkoeken:
3-4 volkoren pannenkoeken
1 bakje hummus pompoen
1 klein bakje gerookte kipfiletreepjes (ca. 75-100g)**
rucola
kiemgroenten of alfalfa
2 handjes gekruide pinda’s of noten, grof gehakt
2 schalen of presenteerborden

Bereiding

Zet alle ingrediënten klaar. Mocht je het leuk vinden dan kun je zelf nog pannenkoeken bakken voor de pannenkoekenhapjes. Als je kant-en-klare pannenkoeken gebruikt houd er dan rekening mee dat deze moeilijk op te rollen zijn als ze gevuld zijn.

Snijd de geschraapte wortels voor vulling 1 in kleine stukjes of maak er lange slierten van. Laat de maïs uitlekken.Was de rucola eventueel. Verdeel de pannenkoeken en wraps/tortilla’s over een bord(en). Je kunt dit ook achter elkaar beleggen en oprollen. Bestrijk de 4-5 wraps/tortilla’s met hummus. Verdeel hierover de maïs en vervolgens de geschraapte wortels. Garneer dit af met rucola. Je kunt de wraps/tortilla’s naar eigen inzicht vullen en net zoveel vulling toevoegen als jezelf lekker vindt. Rol de wraps/tortilla’s strak op en verdeel dit in 2-3 stukken. Zet dit minimaal 1 uur in de koelkast. Zo kunnen de smaken zich goed met elkaar mengen.

Vervolgens kun je de hummus-pannenkoeken maken. Verdeel over de pannenkoeken de pompoenhummus. Strooi hierover de gehakte pinda’s of noten. Verdeel vervolgens de kipfiletreepjes over de hummus en garneer af met de rucola en kiemgroenten. Rol de pannenkoeken goed op en snijd in 2-3 stukken. Zet ook de pannenkoeken minimaal 1 uur in de koelkast. Voor het serveren kun je de wraps/tortilla’s en pannenkoeken leuk presenteren op een bord. Strooi er nog wat overgebleven rucola en/of kiemgroenten over. Overgebleven hummus kun je erbij serveren, gebruik dit als groentendip en maak een mooie schaal met allerlei soorten groenten. Denk aan komkommer, wortel, paprika, tomaat en radijs.

Eet smakelijk!

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring