Recept (V, F)

Benodigdheden voor 1 kruidkoek, ca. 14 plakken
250 ml amandelmelk
200 g speltbloem
100 g havermeel
100 g rozijnen
35 g havermout
15 g cacaopoeder
15 g sesamzaadjes
14 g bakpoeder
1 el kaneel
3 el honing
2 el bruine suiker
2 eieren
1 tl gemalen kruidnagel
mespunt zout
cakeblik van 16×11 cm, ingevet met olie en bestoven met speltbloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bestuif deze met speltbloem. Doe de amandelmelk, eieren, kaneel, gemalen kruidnagel, cacaopoeder, honing en bruine suiker in een kom. Klop dit goed door elkaar met een mixer. Voeg geleidelijk het havermeel, speltbloem, havermout, bakpoeder, zout en sesamzaadjes toe. Meng dit alles goed door elkaar. Voeg als laatste de rozijnen toe en schep dit door het beslag. Verdeel het beslag over het cakeblik. Bak de ontbijtkruidkoek in ca. 45 min. gaar en mooi bruin in de oven. Om te controleren of de ontbijtkruidkoek gaar is kun je met een satéprikker in de koek prikken. Er mag geen deeg meer aan de satéprikker zitten. Je kunt deze kruidkoek een paar dagen luchtdicht verpakt bewaren. Daarnaast kun je de ontbijtkruidkoek ook prima invriezen.

Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...

(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...

Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...