Recept (V)
Pepernoten granola

Benodigdheden voor 500 gram
150 g havermout
100 g ongezoete vruchtenmuesli
70 g bakkerskruidnoten
50 g rozijnen
50 g ongezouten gemengde noten, grof gehakt
25 g gedroogd fruit mix, bijv. ananas, abrikozen, papaja
25 g chocolade kruidnoten
25 g pure chocolade (>70% cacao), grof gehakt
10 g koek- en speculaaskruiden
3,5 el karamel keukenstroop
2 el cacaopoeder
2 el agavesiroop
Bakplaat bedekt met bakpapier
Bereiding
Verhit de oven voor op 170 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Hak de noten en chocolade grof. Snijd het gedroogd fruit eventueel in stukjes als het grote stukken zijn. Meng in een grote kom de havermout, muesli, noten, rozijnen, kruidnoten, cacaopoeder, koek- en speculaaskruiden, gedroogd fruit en chocolade met elkaar. Voeg vervolgens de keukenstroop en agavesiroop toe. Roer dit door het droge granenmengsel. Als het goed is gaat het nu wat aan elkaar plakken. Strooi dit mengsel op de bakplaat. Verdeel het gelijkmatig over het bakpapier zodat het mooi krokant bruin kan worden.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de granola 15 minuten. Halverwege de baktijd kun je nog een keer door de granola roeren zodat alles mooi bruin en krokant wordt.
Na de baktijd kun je de pepernoten granola laten afkoelen op de bakplaat voordat je het gaat verpakken. Deze granola is bijvoorbeeld lekker over de yoghurt, fruit of kwark.

Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...

(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...

Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...