Recept (V, E, GL)
Er lagen nog wat koekjes in de kast en kwark en eieren zijn standaard in huis. Al snel kwam het idee om een frisse guilty pleasure te maken in de vorm van deze cheesecakerepen. Een paar ingrediënten samenvoegen en het resultaat is een lekkere cheesecake voor tussendoor bij de koffie/thee! Het enige nadeel is dat de sinaasappel-cheesecake het lekkerste is als je deze een aantal uren of zelfs een nacht laat staan nadat het uit de oven komt. Zo komen de smaken beter tot z’n recht.
Het voordeel van dit recept is dat iedereen zelf kan variëren met de ingrediënten. Voor de bodem kan er allerlei soorten koekjes gebruikt worden. Wil je een glutenvrije variant gebruik dan glutenvrij speculaas, chocolate cookies of oreo’s.
Hetzelfde geldt voor de kwark, geen sinaasappel liefhebber? Kies dan een andere smaak.
En wat mij betreft duik je nu de keuken in en maak deze lekkere repen!
Benodigdheden voor circa 12-15 stukjes
Bodem:
150 g chocolate chip cookies
75 g (Maria)biscuitjes
70 g vloeibare margarine
Vulling:
500 g (Spaanse) sinaasappelkwark*
50 g (Maria)biscuitjes
20 g Splendia Stevia**
2 eieren
mespunt zout
Als garnering eventueel stukjes (Maria)bisctuitjes of stukjes chocolate chip cookies.
1 lage rechthoekige taartvorm of browniebakblik, bakpapier
keukenmachine en mixer
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in met olie of boter en bedek de bodem en deels de zijkanten met bakpapier.
Maal de biscuitjes en cookies voor de bodem fijn in een keukenmachine.
Smelt de vloeibare margarine en roer het koekjesmengsel door de margarine.
Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm.
Maak vervolgens de vulling door de kwark, stevia of ander zoetstof en zout los te kloppen met een mixer. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix door het kwarkmengsel. Verdeel het beslag over de taartbodem.
Druk de biscuitjes of stukjes cookies voor de garnering in de cheesecake.
Bak de cheesecake in circa 40 minuten gaar in de oven. Ik heb deze cheesecake gebakken in een heteluchtoven. Na 40 minuten de cheesecake nog 15 minuten laten staan. Na de baktijd de ovendeur niet openen, anders zakt de cheesecake gelijk in elkaar.
Laat de cheesecake 30 minuten afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast.
Laat het nu nog minimaal 3 uur afkoelen voordat je het in repen of blokjes gaat snijden.
De smaken komen beter tot zijn recht als je de cheesecakebars een nacht laat staan in de koelkast of invriest. Je kunt de repen invriezen of 2 dagen luchtdicht verpakt in de koeling bewaren.
*Doordat ik volle, romige kwark heb gebruikt is er maar weinig zoetstof toegevoegd. Bij gebruik van een magere kwark heb je misschien meer zoetstof nodig. Ook kun je variëren met de smaak.
** Mocht je een andere zoetstof gebruiken, kijk goed of dit verhit kan worden anders krijgt de cheesecake een minder goede smaak. Je kunt ook 20 g honing of ahornsiroop toevoegen.
Voor de bodem is het ook mogelijk om speculaas te gebruiken.
Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...
Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...