Recept (V, E, F)

Speculaas Hüttenkäse herstelmaaltijd

Nu het weer herfst is en de pepernoten volop in de winkel liggen leek het me leuk om een speculaas herstelmaaltijd te maken. Ik mag graag hüttenkäse eten als onderdeel van een herstelmaaltijd vanwege de ruime hoeveelheid eiwit die hierin zit. Het voordeel van hüttenkäse vind ik de neutrale smaak. Hierdoor kun je er volop mee variëren. Ik breng het graag op smaak met kaneel of cacaopoeder en serveer het met noten, fruit en/of muesli. Het leek me leuk om er een speculaas variant mee te maken. Ik ben dol op de smaak van speculaas- en koekkruiden. Ik maak onderstaand recept compleet met fruit en een plak (havermout)brood of een muffin die ik zelf maak zodat ik het als lunch kan eten. Ik probeer mijn maaltijden zo te plannen dat een hoofdmaaltijd na een training volgt. Hierdoor kan ik op een gemakkelijke manier mijn eiwitten en koolhydraten innemen om optimaal te herstellen. Mocht je het alleen als herstelproduct willen gebruiken dan kan het ook, want het levert >20 gram eiwit. Zonder extra fruit of brood levert dit recept met onderstaande hoeveelheden 23 g eiwit.
Het recept is geschikt voor FODMAP-pers mits je lactose kunt verdragen. Ik kan zelf een kleine hoeveelheid lactose verdragen waardoor ik hüttenkäse wel kan eten. Dit zal je moeten uitproberen.

Benodigdheden voor 1 portie

150 g hüttenkäse
1 tl koek- en speculaaskruiden
1 el haverzemelen
15 (glutenvrije) pepernoten*
1 el ongezouten pinda’s
1 el pompoenpitten
1 el rozijnen
1 el havermout
½ tl ahornsiroop of keukenstroop
extra/optioneel: 75-100 g fruit wat je lekker vindt en/of (havermout)brood (of ander recept van mijn site)

*Damhert verkoopt glutenvrije en lactosevrije pepernoten en speculaas. Voor de FODMAP-pers onder ons bekijk zelf welk merk je kunt verdragen of bak ze evt. zelf van boekweitmeel of glutenvrije bakmix.

Bereiding

Meng in een kommetje de speculaaskruiden samen met de haverzemelen en hüttenkäse. Breek 10 pepernoten in stukjes. Leuk is om een glas te gebruiken voor dit gerecht. Ik heb een whiskyglas gebruikt. Doe de verkruimelde pepernoten in het glas. Verdeel hierover de hüttenkäse. Voor de topping de pompoenpitten, rozijnen, havermout en ongezouten pinda’s in een koekenpan met antiaanbaklaag roosteren. Zodra de havermout begint te verkleuren, na ca. 3 minuten, voeg je de ahornsiroop toe en dit roer je door het mengsel. Hierdoor krijg je een granola mengsel en de ahornsiroop zorgt ervoor dat het aan elkaar gaat plakken. Dit strooi je vervolgens over de hüttenkäse. Hierover verdeel je de overgebleven pepernoten. Ik eet er fruit bij om zo aan mijn 2 stuks fruit te komen en maak er hiermee een lunchmaaltijd van. Je kunt er altijd nog brood bij serveren of de portie groter maken als je dit als lunch wil eten en het net te weinig is. Eet smakelijk van je herstelmaaltijd!

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring