Recept

Stroopwafel appeltaartje
Een lekker en makkelijk te maken taartje is dit stroopwafel-appeltaartje. Ik wilde iets maken met Hollandse ingrediënten. Het leek me leuk om een variatie te maken op de Hollandse appeltaart. Denk je aan Holland dan denk je al snel aan stroopwafels. Het leek me leuk om daar wat mee te doen in combinatie met appels, gezien het weer volop oogsttijd is voor appels. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik het soms een nadeel vind van een appeltaart bakken het schillen van de vele appels. Vooral als ik weinig tijd heb en toch iets lekkers wil maken voor als er bezoek komt of voor een andere feestelijke gelegenheid. Voor dit recept heb je geen bijzondere ingrediënten nodig en als je geregeld bakt dan heb je het meeste vast in huis. Misschien net niet de appels, stroopwafels en kwark.
Het recept heeft een voordeel ten opzichte van veel andere taart(jes) of cakes dat het minder vet bevat. Door de stroopwafelstukjes, melk en kwark kun je minder (vloeibare) margarine toevoegen. Ik gebruik ook minder suiker, omdat de karamel van de stroopwafelstukjes ook zorgt voor een zoete smaak. De stukjes stroopwafel op de bovenkant van de taart maken het lekker knapperig en karamel mengt goed met de stukjes appel die eronder liggen.
Een voordeel van onderstaand recept is dat het makkelijk te bewaren is, 1-2 dagen in de koelkast of je vriest het in. Heb je zin om te bakken dan is dit misschien een leuke aanrader!

Benodigdheden

160 g patentbloem
100 ml melk
75 ml vloeibare margarine
50 g bruine basterdsuiker
50 g witte basterdsuiker
7 stroopwafels
2 eieren
3 el magere kwark
100 g geschilde appel, in partjes
8 g bakpoeder
1 tl vanille essence
snufje zout

Ronde vlaaivorm 20-22 cm doorsnee

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vlaaivorm in met olie of vloeibare margarine. Bestuif de vorm vervolgens bloem.
Schil en snijd de appel in partjes. Breek de stroopwafels in stukjes. 4 Stroopwafels zijn nodig over de topping. De overige 3 stroopwafels kunnen in stukjes door het beslag.
Klop de eieren los met de melk, kwark, vloeibare margarine, vanille essence en het zout. Meng dit alles goed door elkaar. Voeg de bloem, suiker, 3 stroopwafels (in stukjes) en bakpoeder toe en spatel dit goed door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en verdeel de appelpartjes over het beslag. Bestrooi de appelpartjes met de overige stukjes stroopwafel. Bak het taartje 45 minuten in een voorverwarmde oven. Laat het taartje afkoelen in de vorm. Dit stroopwafeltaartje kan ook prima ingevroren worden. Je kunt het 1-2 dagen bewaren in de koelkast.
Lekker om te serveren met een toef slagroom.

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring