Recept

Stroopwafeltaart
Stroopwafels zijn een bekende lekkernij in Nederland. Wie kent niet de lekkere geur van warme of gebakken stroopwafels die uit menig marktkraampje komt als je in de stad loopt. Het water loopt je gelijk in de mond als je dit ruikt. Stroopwafels kun je prima zo als tussendoortje eten, maar ik dacht je kunt er vast ook een mooie taart mee maken. Met deze gedachte ben ik gaan experimenteren. Dit resulteerde in onderstaande stroopwafeltaart. Het is een taart die je zo kunt bereiden en die niet de oven in hoeft. Je laat de taart een aantal uren opstijven in de koelkast.
Mocht je eens iets anders willen maken, maar zijn je bakvaardigheden niet al te best (ook al zijn deze goed) dan is onderstaande taart misschien een leuk idee. Er is één maar…de stroopwafels zien er lekker uit om tijdens het bereiden op te eten. Hier is rekening mee gehouden en je kunt gerust een stroopwafel voorproeven, want je hebt ruim voldoende aan 1 verpakking mini stroopwafels en 1 verpakking grote stroopwafels.

Veel bakplezier!

Ingrediënten

Bodem/zijkant:
200 g digestive biscuit
100 g grote stroopwafels
150 g vloeibare margarine + voor invetten bakblik
200 g kleine stroopwafels (zijkant)

Vulling:
250 ml ongeklopte slagroom
250 g Griekse yoghurt (0% vet)
125 g magere kwark
150 ml halfvolle melk
1 zakje klop-fix
2 zakjes vanillesuiker
4 blaadjes gelatine

Topping:
stukjes stroopwafel (wat je over hebt uit de verpakking van de grote en kleine stroopwafels)

Taartvorm:
24 cm doorsnee

Bereiding

Vet een taartvorm in met vloeibare boter.
Verkruimel 100 g stroopwafels en de digestive koekjes. Smelt de vloeibare margarine in een pannetje. Zodra dit gesmolten is de stroopwafels toevoegen en goed roeren. Vervolgens de digestive koekjes door dit mengsel roeren. Meng dit alles goed met elkaar. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de taartvorm. Druk het koekjesmengsel goed aan.
Snijd van de mini stroopwafels ¼ deel zodat je de stroopwafels tegen de zijkant van de taartvorm kan zetten met het platte gedeelte op de koekjesbodem. De stukjes stroopwafel niet weg doen, dit kun je gebruiken voor de yoghurtvulling. Druk de stroopwafels goed tegen de bodem aan. Maak zo een stroopwafelwand langs de rand van de taartvorm. Als je de gehele rand hebt bedekt kun je de taartvorm in de koelkast zetten zodat deze hard kan worden.
Ondertussen kun je de vulling maken.
Klop de slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker en klop-fix.
Mix de yoghurt met kwark, stukjes overgebleven mini stroopwafel en 1 zakje vanillesuiker. Als dit alles goed door elkaar gemengd is kun je rustig de helft van de slagroom erdoor scheppen.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de melk totdat het lauwwarm is. Na 5 minuten kun je de gelatine oplossen in de lauwwarme melk. Roer dit goed door elkaar zodat alle gelatine oplost. Vervolgens kun je de melk bij het yoghurt-kwarkmengsel gieten en alles goed door elkaar roeren. Giet dit mengsel over de koekjesbodem en laat het stijf worden in de koelkast.
Als de yoghurtvulling stevig is kun je overgebleven slagroom er overheen strijken. Van de overgebleven stroopwafels kun je stukjes maken en dit over de slagroom strooien zodat de bovenkant bedekt is met stroopwafel.
Laat de taart min. 3-4 uur opstijven in de koelkast voordat je het gaat aansnijden.

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring