Recept (V, V*, F, (E), Fe)
Je kunt variëren met het fruit als je frambozen en aardbeien bijvoorbeeld niet lekker vindt of kunt verkrijgen. In plaats van kokosvlokken kun je ook 1 tl geraspte kokos gebruiken.

Benodigdheden voor 1 portie
40 g quinoa ongekookt
140 ml ongezoete hazelnotenmelk
40 g frambozen
50 g aardbeien
1 tl vanille essence
3 gedroogde abrikozen, stukjes gesneden
1 el rozijnen
2 el gehakte hazelnoten, paar losse hazelnoten voor garnering
1 el kokosvlokken
Bereiding
Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en hak de hazelnoten grof. Meng de quinoa, (hazelnoten)melk, gehakte hazelnoten, stukjes abrikoos, rozijnen en vanilleessence door elkaar. Giet dit mengsel in een pan en breng dit aan de kook. Als de melk kookt laat je dit nog zachtjes 10 min. door koken. (Kijk ook wat de verpakking aan geeft, dit kan anders zijn). Roer geregeld door de quinoapap om aanbranden aan de pan bodem te voorkomen. Als de quinoapap klaar is giet je het in een schaaltje. Roer voorzichtig, om te voorkomen dat het fruit kapot gaat, een deel van de frambozen en de aardbeien erdoor. Verdeel de overgebleven stukjes fruit over de quinoapap. Strooi hierover de kokosvlokken en overgebleven stukjes hazelnoot. Eet smakelijk!

Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...

(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...

Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...