Recept (V, V*, F, (E), Fe)

Vanille hazelnoten quinoa ontbijt
Ik eet als ontbijt graag iets van havermout, yoghurt of pap van een ander soort graan. Ik ben geregeld nieuwe ontbijtvariaties aan het ontwikkelen en uitproberen. Daar is dit recept er eentje van. Ik zocht wat variatie op mijn havermout. Daarnaast moet ik rekening houden met mijn eiwit en ijzerintake, omdat ik snel te laag zit. Quinoa is een prima zaad om van alles mee te maken en daarnaast erg voedzaam. Quinoa is neutraal van smaak, hierdoor kun je er volop mee variëren wat erg handig is. Dit ontbijtgerecht is ijzerrijk door de frambozen, quinoa, gedroogd fruit en hazelnoten. Daarnaast zorgt de quinoa, noten en als je gewone halfvolle melk gebruikt in plaats van hazelnotenmelk voor de nodige eiwitten. Dit gerecht kun je ook prima als lunch eten wat ik geregeld doe in de herfst- of wintermaanden na een pittige training.
Je kunt variëren met het fruit als je frambozen en aardbeien bijvoorbeeld niet lekker vindt of kunt verkrijgen. In plaats van kokosvlokken kun je ook 1 tl geraspte kokos gebruiken.

Benodigdheden voor 1 portie

40 g quinoa ongekookt
140 ml ongezoete hazelnotenmelk
40 g frambozen
50 g aardbeien
1 tl vanille essence
3 gedroogde abrikozen, stukjes gesneden
1 el rozijnen
2 el gehakte hazelnoten, paar losse hazelnoten voor garnering
1 el kokosvlokken

Bereiding

Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en hak de hazelnoten grof. Meng de quinoa, (hazelnoten)melk, gehakte hazelnoten, stukjes abrikoos, rozijnen en vanilleessence door elkaar. Giet dit mengsel in een pan en breng dit aan de kook. Als de melk kookt laat je dit nog zachtjes 10 min. door koken. (Kijk ook wat de verpakking aan geeft, dit kan anders zijn). Roer geregeld door de quinoapap om aanbranden aan de pan bodem te voorkomen. Als de quinoapap klaar is giet je het in een schaaltje. Roer voorzichtig, om te voorkomen dat het fruit kapot gaat, een deel van de frambozen en de aardbeien erdoor. Verdeel de overgebleven stukjes fruit over de quinoapap. Strooi hierover de kokosvlokken en overgebleven stukjes hazelnoot. Eet smakelijk!

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjes (GL, V)

Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding dan kun je mij een berichtje sturen.


Waar kan ik je mee helpen?

Kom in contact

Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen over (sport)voeding?
Copyright © 2016 - 2020 Mariska Dute  |  Privacy Verklaring