Recept (V, E)
Deze cheesecake is een gezondere variant dan alles wat je in de winkel of bakkerij koopt. Ik heb gebruik gemaakt van magere kwark of Skyrr en daarnaast niet gezoet met kristalsuiker. Ik heb als zoetmiddel maar 2 eetlepels ahornsiroop gebruikt. Ook voor de niet-zoetekauwen onder ons is het een lekker tussendoortje. Doordat er weinig ongezonde producten aan toegevoegd zijn is het ook een lekker recept om je dag mee te beginnen! Een verwenontbijtje is zo gemaakt met deze cheescake!
Dit is ook een recept wat kinderen zelf heel goed kunnen maken.
Heb je nog wat ‘oude’ koekjes, cake of kruidkoek over, ideaal om te verwerken in dit recept. Als vulling kun je nog rozijnen of ander gedroogd fruit toevoegen. Net als noten, dit smaakt ook heerlijk.
De taart is glutenvrij te maken.
Veel bakplezier!
Benodigdheden voor 4 personen
450 g magere kwark of Skyrr
150 g Vanille magere kwark of vanille Skyrr
40 g maïzena
4 eieren
4 el geraspte kokos
4 el (amandel)melk
2 el ahornsiroop of als je dit niet hebt honing
3 plakken cake*
2 el amandelmeel
2 tl vanille-aroma (Dr. Oetker)
merg van 1 vanillestokje
garnering: stukjes chocolade, amandelschaafsel, gehakte noten, net wat je lekker vindt
1 lage cake/brownie- of taartvorm, bakpapier
keukenmachine of mixer
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met olie of boter en bedek de bodem en deels de zijkanten met bakpapier.
Hak eventueel de chocolade of noten voor de garnering in grove stukjes.
Breek de plakken cake in 3-4 stukken en verdeel dit over de bodem van de bakvorm.
Het kan overigens ook zonder cake of koekjes.
Klop de eieren los. Voeg vervolgens de kwark of Skyrr, (amandel)melk, ahornsiroop en vanille-aroma toe. Meng alles goed door elkaar.
Nu kun je alle overige ingrediënten toevoegen met uitzondering van de garnering.
Roer het amandelmeel, merg van een vanillestokje, maïzena en kokos door het beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes maïzena in het beslag voorkomen.
Verdeel het beslag over de cake en garneer af met stukjes chocolade, amandelschaafsel of gehakte noten.
Bak de cheesecake circa 60 minuten gaar in de oven. De ovendeur niet open doen tijdens het bakken. Ik heb deze cheesecake gebakken in een heteluchtoven. Na 60 minuten de cheesecake nog minimaal 30 minuten laten staan. Niet na de baktijd de ovendeur open doen, anders zakt de cheesecake gelijk in elkaar.
Laat de cheesecake goed afkoelen voordat je het in stukken snijdt of proeft. De smaken komen ook beter tot zijn recht als je het een nacht laat staan in de koelkast of invriest.
Je kunt de taart invriezen of 2 dagen luchtdicht verpakt in de koeling bewaren.
*Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld speculaasjes, biscuitjes of kruidkoek op de bodem te leggen. Heb je zelf gebakken bananenbrood dan is dit ook een optie.
Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...
Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...