Recept (F,V, V*)

Ingrediënten
25 g havermout
1 el rozijnen
1 el cranberry’s
1 tl geraspte kokos
1 tl pompoenpitten
1 tl lijnzaad
1 el gemengde noten, grof gehakt
1 tl honing of agavesiroop
Bereiding
Verhit een koekenpan met een goede antiaanbaklaag. Strooi de havermout in de pan, voeg vervolgens de rozijnen, noten, pompoenpitten, lijnzaad en geraspte kokos toe. Rooster dit totdat de havermout/kokos begint te verkleuren. Dit duurt ongeveer 5 minuten. De havermout zal licht bruin kleuren. Tijdens het roosteren de pan geregeld bewegen of met een pollepel door het mengsel roeren. Zorg ervoor dat de ingrediënten goed gemengd worden met elkaar. Net voordat je de pan van het vuur haalt roer je de honing of agavesiroop erdoor. Hierdoor zal het mengsel wat aan elkaar gaan plakken. Vervolgens kun je de granola laten afkoelen of direct verder gebruiken. Deze granola is bijvoorbeeld lekker door de yoghurt, fruit of kwark.
Je kunt variëren ten aanzien van de soorten noten, gedroogd fruit en zaden/pitten. Net wat je in huis hebt en wat je lekker vindt. Stukjes gedroogde abrikoos in plaats van rozijnen is ook erg lekker.
Je kunt deze granola ook goed gebruiken als garnering over een kwark- of yoghurt(fruit)taart.

Amaretto-amandelspijscake of -muffins
Amaretto-spijscake of -muffins Deze lekkere cake is echt een traktatie voor de gure herfstdagen of...

(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoek (Gl, V)
(Glutenvrij) Dadel-hazelnotenkoekNu we massaal thuis werken, het advies is om niet onnodig weg te...

Monchou koekjes (GL, V)
Monchou koekjesEen lekker, makkelijk recept met een groots effect! Dat zijn deze monchou-koekjes....

Witte chocoladetaart met crunchy taartbodem (GL)
Witte chocoladetaart met crunchy taartbodemWie houdt er niet van een lekker zelfgemaakt taartje?...