Het is even geleden dat ik iets geschreven heb voor de site. Het was na de wedstrijden in april een hectische periode. Druk met werk, privé liep het allemaal iets anders en zo was het ineens zomer. Qua sport heb ik lekker door getraind, maar de wedstrijden op een lager pitje gezet door de omstandigheden.
Ik heb voor onze vakantie in de zomer naar Oostenrijk heerlijk twee weken gewerkt, getraind en gerelaxt in Zwolle. Ik kon oppassen op de poezen en het huis van kennissen. Twee weekjes alleen hebben me goed gedaan, naast het werk geen verplichtingen en doen wat ik wil. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan even de boel de boel te laten en alleen te zijn.

Na mijn tripje naar Zwolle stond onze reis naar Oostenrijk op de planning. Voor de mensen die mij al jaren volgen niet iets nieuws. Denk dat voor velen zo onderhand wel bekend is dat dit ons tweede thuis is. Al jaren kom ik graag in Oostenrijk met Erwin. Meerdere keren per jaar zijn wij in ons ‘tweede thuisland’ zoals het voor ons voelt. De natuur, de bergen, de gastvrijheid, de cultuur en vooral ook de gastronomie trekken ons enorm aan. De plek waar wij samen voornamelijk verblijven is de regio Zell am See/Kaprun. Voor ons is dit dé plek om lekker te sporten en te relaxen en alles in Nederland even achter ons te laten. Dat hebben we ook nu gedaan na een drukke periode. Het fijne was dat we relatief laat in het seizoen waren en het een stuk rustiger was.

Maar we waren ook laat in het seizoen dit jaar om een hele goede reden….
Sinds een aantal jaren doet Erwin mee aan Trizell, een triatlon evenement in Zell am See. Afgelopen jaar ontstond het doel om aan de IronMan 70.3 in Zell mee te doen. Dit is al enkele jaren zijn droom. Vanaf onze aankomst deze zomer ontstond bij mij het doel om mee te lopen aan de Iron-Girl Run (30 aug.). Dit is een onderdeel van het Ironman weekend in Zell am See. Een mooie hardloopwedstrijd door Zell am See en langs het meer. Ik vind het leuk om ook in andere landen, steden te lopen en nieuwe evenementen te ontdekken. Deze wedstrijd kwam als een leuk tussendoortje en mooie afsluiter van drie weken trainen.

Wat een prachtige sfeer hing er, geweldig. Een aantal dames waren snel weg bij de start, maar ik dacht… die pak ik straks weer terug. Ik weet dat ik geen snelle starter ben. Al voor het keerpunt langs het meer had ik de eerste dame te pakken en liep ik op kop. Ik kwam Zell am See als eerste binnen lopen en dat was heel gaaf met al aanmoedigende publiek. Dit is een leuke wedstrijd en zeker een aanrader voor andere sporters. De laatste meters waren heel bijzonder, vooral om over de ‘rode loper’ te lopen die er ligt voor de finishers van de Iron Man 70.3. Ik ben heel blij met de overwinning in 14 minuten en het was een mooi evenement. Natuurlijk ben ik supertrots op mijn partner en zijn sportvriend die de Ironman 70.3 uitgelopen hebben een paar dagen later.

Na terugkomst in Nederland heb ik rustig door getraind en een paar dagen later ontstond het idee om 8 sept. mee te lopen tijdens ‘Löp wah lös’ in Laren. Dit is bij mij in de buurt en een 10km wedstrijd als tempotraining leek me wel iets. Buiten dat ik vooraf leuke verhalen had gehoord over het grotendeels onverharde parcours door het Achterhoekse landschap. Daarnaast was het dit jaar voor het laatst. Een dag van te voren heb ik me aangemeld en op zondagochtend ben ik richting Laren gereden. Een gezellige sfeer, lekker ongedwongen en gemoedelijk ging het er aan toe.
Vlak na de start had ik nog een paar heren voor mij lopen. Mijn uitdaging werd toen om die in te halen en als 1e dame en ook 1e overall (incl. mannen) te finishen. Vanaf een km of 4 liep ik op kop en vanaf toen heb ik geprobeerd dit vast te houden. Dit is gelukt en resulteerde in een mooie overwinning in 38 min. Ik heb enorm genoten van de ronde door de bossen! Organisatie bedankt hiervoor!

Ik ga de komende weken door met trainen en bekijk welke nieuwe sportieve uitdagingen ik aan ga. Ik heb momenteel een fijne combi qua trainen met hardlopen, wielrennen en bodypump.